Vogel doodt fokker in Florida: ‘Gevaarlijkste vogel ter wereld’

Redactie GFC Nieuws — Een fokker in Florida werd vrijdag gedood door een grote loopvogel. De vogel viel hem aan nadat hij waarschijnlijk was gevallen.

De man kweekte de vogel, een casuarius, op zijn boerderij in Gainesville. De casuarius wordt beschouwd als de gevaarlijkste vogel ter wereld.

Het dier kan elke aanvaller doden met een enkele haal van de poten, waar het messcherpe klauwen van gemiddeld 10 centimeter heeft.

Er zijn diverse verslagen van dodelijke ongelukken, waarbij een casuarius mensen of dieren met een enkele trap doodde. De vogel kan tot ongeveer 1,80 meter groot worden en een gewicht halen van zo’n 75 kilo.

In de natuur komen zij alleen in Australië en Nieuw-Guinea voor. De casuarius kan niet vliegen, maar wel heel hard lopen: het dier kan een snelheid van wel 50 kilometer per uur halen.

Delen:

Meer bizar nieuws

Ontevreden klant kapper neemt wraak

Een Chinese man was extreem ontevreden over de wijze waarop een kapper zijn haren had geknipt.  Het resultaat was volgens hem helemaal niet goed. Er…

Delen:

Turnster breekt beide benen op afscheidswedstrijd

Redactie GFC Nieuws — De Amerikaanse turnster Samantha Cerio brak vrijdagavond bij een vloeroefening tijdens regionale kampioenschappen in Baton Rouge beide benen. Het betekende het…

Delen:

Inbraak mislukt: auto te klein voor buit

Redactie GFC Nieuws — De politie van de Amerikaanse stad Dallas (Texas) gaf beveiligingsbeelden vrij van een tamelijk bizarre, mislukte inbraak. Delen:

Delen:
Scroll Up