Voetganger beroofd van mobiele telefoon, verdachten aangehouden

De politie van het ressort Centrum heeft in de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 maart twee verdachten aangehouden aan de Malebatrumstraat.

Dit duo, Shaquille S. (19) en de 16-jarige M.A. beroofden een voetganger, die over de Grote Combéweg liep, van zijn mobiele telefoontoestel.

De twee verdachten verplaatsten zich op een scooter. Na hun daad reden deze straatrovers weg in de richting van de Henck Aronstraat.

Surveillerende wetsdienaren van het ressort Centrum speelden in op de algemene oproep van de beroving en reden in de richting van de vluchtweg van de verdachten. Op een bepaald moment zagen de politieambtenaren twee jeugdigen op een scooter in verboden richting rijden over de Korte Kerkstraat.

Het vermoeden dat het de straatrovers waren, werd gesterkt bij de politie vanwege het feit, dat bij het zien van de politie de scooterbestuurder met hoge snelheid weg reed in de richting van de Heerenstraat.

De surveillance agenten zetten gelijk de achtervolging in en in de Malebatrumstraat lukte het ze om de scooterbestuurder tot stoppen te dwingen waarna hij en de duorijder werden aangehouden.

Bij fouillering werd een mobiele telefoontoestel in het bezit van M.A. aangetroffen. Hij gaf toe dat het telefoontoestel van diefstal afkomstig was.

M.A. verklaarde verder dat hij de zaktelefoon kort tevoren gestolen had uit handen van een voetganger in de Grote Combéweg. Shaquille S. en M.A. werden ter voorgeleiding overgebracht naar het bureau Centrum.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat een voetganger op de hoek van de Grote Combéweg en de van Sommelsdijckstraat werd benaderd door de verdachten die zich op de scooter verplaatsten.

M.A. die als duorijder op de scooter zat, benaderde de voetganger en hield hem voor dat hij dringend moest bellen maar dat hij geen belminuten meer had in zijn zaktelefoon. Hij vroeg of hij de telefoon van de voetganger even mocht gebruiken om te bellen.

De voetganger stond zijn zaktelefoon vrijwillig af aan M.A. waarna die op de scooter wilde gaan zitten met de kennelijke bedoeling om met de zaktelefoon weg te gaan. Om dat te voorkomen greep de voetganger M.A. vast waarna er een worsteling ontstond tussen de voetganger en de verdachte M.A.

Tijdens die worsteling liep de voetganger letsels op in zijn gelaat. M.A. wist zich te bevrijden uit zijn greep. Nadat hij weer plaats had genomen op de scooter reed Shaquille S. met een vaart weg.

Het slachtoffer was per eigen gelegenheid naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gegaan voor medische behandeling. Na de behandeling is hij heengezonden.

Shaquille S. en M.A. zijn in verzekering gesteld. Vanwege de jeugdige leeftijd van M.A. is hij ingesloten in het jeugdcellenhuis verbonden aan het Opa Doeli Doorgangscentrum.

Delen:

Meer nieuws

Else Sidoel medewerker van het jaar SVZ

Tijdens de jaarlijks terugkerende verkiezing onder ruim 700 medewerkers van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) is Else Sidoel vandaag verkozen tot beste medewerker van het…

Delen:

Verhoging kosten rijbewijs aangehouden

De voorgenomen verhoogde bedragen voor een nieuw rijbewijs, het verlengen daarvan en een duplicaat zijn tot nader order aangehouden, meldt de PR van het Korps…

Delen:

Nationaal kwaliteitsbeleid gelanceerd

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) is namens het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) als overheid bezig met de ontwikkeling van een nationaal kwaliteitsbeleid…

Delen:

Minister Samsoedien met ontslag

Naar aanleiding van de recente perikelen rondom de minister van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer (RGB), Roline Samsoedien, heeft de minister vandaag haar portefeuille ter…

Delen:

Mogelijk aanhouding zoon minister Samsoedien

De zoon van minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeleid (RGB) zal mogelijk worden aangehouden op basis van verdenking van het plegen van…

Delen:

“Peiling NIKOS onbetrouwbaar”

De VHP heeft met de recente NIKOS-peiling een gebrekkige poging gedaan om Martin Schalkwijk uit de kast te halen, luidt de kritiek vanuit de NDP….

Delen:

BOG, PAHO en KPS partners antirookcampagne

Het Bureau Openbare Gezondheidsdienst (BOG) en de Pan American Health Organization (PAHO) zullen vandaag de bewustwordingscampagne ‘Smoko?!….. Nee Mang’ lanceren. Delen:

Delen:

Meer aandacht voor forensisch werkveld

Met de viering van de Forensische dag heeft het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) getracht meer aandacht te creëren voor het Forensisch werkveld. Delen:

Delen:

OWT&C laat afwijkende bouwsels slopen

Het is gebleken dat er waarschijnlijk door onwetendheid van burgers, maar soms ook doelbewust- in afwijking van de verleende bouwvergunning wordt gebouwd op diverse locaties….

Delen:

Dc Collectief bespreekt grond- en bosbeleid

De districtscommissarissen (dc) hebben tijdens het jongste Dc Collectief diepgaand van gedachten gewisseld met de ministers Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling) en Roline Samsoedin (Ruimtelijke Ordening…

Delen:

Minister Tsang ontvangt nieuw bestuur VES

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) had de afgelopen week een kennismakingsgesprek met het nieuw bestuur van de Vereniging van Economisten in…

Delen:

Suriname doet mee aan EXPOCARIBE 2019

Het ministerie van Buitenlandse Handel en Investeringen van de Republiek Cuba, PROCUBA, de Kamer van Koophandel van de Republiek Cuba en de Provinciale Assemblee ‘s…

Delen:

Verhoogde controle door politie Regio Paramaribo

De politie van Regio Paramaribo heeft op zaterdagavond vanwege de handhaving van de openbare orde, veiligheidscontroles gehouden in de verschillende ressorten in hun werkgebied. Delen:

Delen:
Scroll Up