Voetganger beroofd van mobiele telefoon, verdachten aangehouden

De politie van het ressort Centrum heeft in de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 maart twee verdachten aangehouden aan de Malebatrumstraat.

Dit duo, Shaquille S. (19) en de 16-jarige M.A. beroofden een voetganger, die over de Grote Combéweg liep, van zijn mobiele telefoontoestel.

De twee verdachten verplaatsten zich op een scooter. Na hun daad reden deze straatrovers weg in de richting van de Henck Aronstraat.

Surveillerende wetsdienaren van het ressort Centrum speelden in op de algemene oproep van de beroving en reden in de richting van de vluchtweg van de verdachten. Op een bepaald moment zagen de politieambtenaren twee jeugdigen op een scooter in verboden richting rijden over de Korte Kerkstraat.

Het vermoeden dat het de straatrovers waren, werd gesterkt bij de politie vanwege het feit, dat bij het zien van de politie de scooterbestuurder met hoge snelheid weg reed in de richting van de Heerenstraat.

De surveillance agenten zetten gelijk de achtervolging in en in de Malebatrumstraat lukte het ze om de scooterbestuurder tot stoppen te dwingen waarna hij en de duorijder werden aangehouden.

Bij fouillering werd een mobiele telefoontoestel in het bezit van M.A. aangetroffen. Hij gaf toe dat het telefoontoestel van diefstal afkomstig was.

M.A. verklaarde verder dat hij de zaktelefoon kort tevoren gestolen had uit handen van een voetganger in de Grote Combéweg. Shaquille S. en M.A. werden ter voorgeleiding overgebracht naar het bureau Centrum.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat een voetganger op de hoek van de Grote Combéweg en de van Sommelsdijckstraat werd benaderd door de verdachten die zich op de scooter verplaatsten.

M.A. die als duorijder op de scooter zat, benaderde de voetganger en hield hem voor dat hij dringend moest bellen maar dat hij geen belminuten meer had in zijn zaktelefoon. Hij vroeg of hij de telefoon van de voetganger even mocht gebruiken om te bellen.

De voetganger stond zijn zaktelefoon vrijwillig af aan M.A. waarna die op de scooter wilde gaan zitten met de kennelijke bedoeling om met de zaktelefoon weg te gaan. Om dat te voorkomen greep de voetganger M.A. vast waarna er een worsteling ontstond tussen de voetganger en de verdachte M.A.

Tijdens die worsteling liep de voetganger letsels op in zijn gelaat. M.A. wist zich te bevrijden uit zijn greep. Nadat hij weer plaats had genomen op de scooter reed Shaquille S. met een vaart weg.

Het slachtoffer was per eigen gelegenheid naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gegaan voor medische behandeling. Na de behandeling is hij heengezonden.

Shaquille S. en M.A. zijn in verzekering gesteld. Vanwege de jeugdige leeftijd van M.A. is hij ingesloten in het jeugdcellenhuis verbonden aan het Opa Doeli Doorgangscentrum.

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:
Scroll Up