Voedingskabels EBS Intervastproject doorgesneden door dieven

De politie van het ressort Houttuin heeft in de nacht van woensdag 6 maart de 53-jarige Imro V., de 33-jarige Rakeshkumar J. en de 33-jarige Etienne F. aangehouden voor gekwalificeerde diefstal.

Imro en Rakeshkumar werden op heterdaad betrapt door de surveillerende politie van Livorno in het Intervastproject aan de Martin Luther Kingweg. Zij waren bezig enkele meters voedingskabel van de EBS te stelen.

Bij deze twee verdachten zijn drie snijwerktuigen en een ladder aangetroffen. Deze voorwerpen zijn in het belang van het onderzoek in beslag genomen. De verdachten verklaarden, dat zij ter plaatse seks met elkaar aan het bedrijven waren en ontkenden dat zij bezig waren diefstal te plegen.

Niet lang na de aanhouding van Rakeshkumar en Imro kreeg de politie van Domburg de melding, dat een verdacht voertuig gesignaleerd was in hun ressort. De politie van Domburg ging op onderzoek uit en trof het voertuig aan met daarin de 33-jarige Etienne F.

In het voertuig trof de politie van Domburg het rijbewijs van de 33-jarige Rakeshkumar aan, die niet lang daarvoor was aangehouden door de collega’s van Houttuin. Het voertuig was van Rakeshkumar.

De politie kreeg sterk het vermoeden dat Etienne de kompaan was van Imro en Rakeshkumar en dat hij vermoedelijk op een sein wachtte om ze op te halen.

Tijdens het onderzoek bleek dat meerdere voedingskabels van de EBS waren doorgesneden. Het onderzoek moet nog uitwijzen of deze drie verdachten betrokken waren bij die handelingen.

Het drietal is in verzekering gesteld. De recherche van regio Midden is belast met het verder onderzoek.

Delen:

Meer nieuws

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:

Launch e-ID Kaart en ingebruikname Printhouse

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagmorgen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Kwattaweg de launch plaats van de Biometrische Identiteitskaart, e- ID kaart….

Delen:

Soft launch online marktplaats SUmarket

Met het lanceren van de online e-commerce platform voor Suriname, SUmarket, is er een digitale marktplaats ontstaan waar klanten ondernemingen makkelijk kunnen vinden of producten…

Delen:

Padieboeren Nickerie dienen petitie in

Padieboeren van Nickerie hebben vanmorgen een petitie bestemd voor president Desi Bouterse ingediend bij districtscommissaris Nisha Kurban. Delen:

Delen:

Klaarheid gebracht in twee berovingszaken

De afdeling Kapitale Delicten (KD) heeft twee berovingszaken in onderzoek waarbij drie mannen op respectievelijk 16 februari en op dinsdag 5 maart twee winkeliers in…

Delen:

Dini Blokland verruilt NDP voor de VHP

Dini Blokland, meer bekend als ‘ma Dini, een diehard NDP’er, verlaat de NDP voor de VHP, het Oranje huis dat liefde, warmte, vertrouwen en hoop…

Delen:

Iran waarschuwt vijanden met grote drone-oefening

Redactie GFC Nieuws — De Iraanse Revolutionaire Garde hield donderdag een grote oefening met onder meer bewapende drones, dichtbij de strategische Straat van Hormuz. Het nieuwsagentschap…

Delen:

Minister Noersalim kondigt launch e-ID aan

Minister Mike Noersalim meldt met groot genoegen, dat na een gedegen voorbereiding van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa), het zover is dat de launch…

Delen:
Scroll Up