VN: ondervoeding dreigt voor 2 miljoen mannen, vrouwen en kinderen in Somalië

Indien er niet gauw meer humanitaire hulp op gang komt, zullen 2 miljoen mannen, vrouwen en kinderen in Somalië slachtoffer worden van ondervoeding.

Het Afrikaans land wordt al maanden geteisterd door ernstige droogte. De Verenigde Naties (VN) waarschuwt voor een grote humanitaire ramp.

Door het maandenlang uitblijven van regen, zitten veel families zonder eten. De komende maanden wordt opnieuw een lange periode van droogte verwacht.

Volgens de VN is er ruim US$ 700 miljoen nodig aan humanitaire hulp. De internationale gemeenschap moet in actie komen en samenwerken met de plaatselijke autoriteiten om ervoor te zorgen dat kinderen en hun families genoeg te eten hebben.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:
Scroll Up