VN-medewerkers klagen over seksuele intimidatie

Redactie GFC Nieuws

Een op elke drie medewerkers van de Verenigde Naties (VN) is de afgelopen twee jaren minstens eenmaal slachtoffer geweest van seksueel molest. VN-secretaris-generaal Antonio Guterres zegt dat de organisatie juist “een hoge standaard moet stellen.”

Het was de eerste keer dat de VN onderzocht hoe het zat met dit gedrag van zijn werknemers. Het verslag van het onderzoek werd dinsdag vrijgegeven.

Hierin staat dat 33 procent van de respondenten aangeeft vanaf 2017 minimaal een keer last te hebben gehad van seksuele intimidatie binnen de organisatie.

Hoge standaard

In twee van de drie gevallen was de dader een man, een kwart van de plegers was een leidinggevende. In 10 procent van de gevallen betrof het zelfs iemand van het hoogste kader.

Guterres zei in een brief aan het personeel dat de onderzoeksresultaten vergelijkbaar waren met andere organisaties, maar dat de Verenigde Naties, die voorstander is van gelijkheid, waardigheid en mensenrechten, een hoge standaard moet stellen.

In februari lanceerde de VN een 24-uurs hulplijn voor personeel om seksuele intimidatie te melden en VN-rechercheurs werden belast met het behandelen van alle klachten. Guterres heeft gezworen een zero-tolerance-beleid voor seksuele intimidatie te zullen voeren.

Het hoofd van het UNAIDS-bureau, Michel Sidibe, kondigde vorige maand aan dat hij zou opstappen nadat een evaluatie had uitgewezen dat hij een cultuur van seksuele intimidatie mogelijk maakte bij het VN-agentschap.

Foto: vidhyaa chandramohan 

Delen:

Meer nieuws

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:
Scroll Up