Vluchten Suriname nog steeds veilig, oordeelt veiligheidsbeoordelaar

Redactie GFC Nieuws — Vliegen of vluchten? Na de crashes van twee vliegtuigen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing, vragen reizigers zich af of vliegen nog wel veilig is. Airline Ratings zocht uit bij wie u nog met een gerust hart kunt instappen. Spoiler Alert: Surinam Airways (SLM) en de Nederlandse KLM doen het qua veiligheid uitstekend. Maar wie doet het minder goed?

AirlineRatings.com klopt zich op de borst als ’s werelds beste beoordelaar van de veiligheid van vliegmaatschappijen.

Carriers kunnen maximaal 7 sterren scoren voor vliegveiligheid. Airline Ratings legt ook uit hoe zij tot haar oordeel kwam.

Fatality Free

Surinam Airways krijgt een tien met een griffel en een zoen van de juffrouw. Eigenlijk een dikke 9, want het oordeel komt op een prima 6,5 van de 7 haalbare sterren. Het halfje minder ligt aan de ICAO Country Audit. De ICAO controleert de luchtvaartveiligheid en de luchtvaartbeveiliging van haar 192 lidstaten.

Blue Wing komt er minder gunstig van af: die haalt slechts 2 van de 7 sterren. Voor deze score woog zwaar dat het bedrijf niet “Fatality Free” is en niet op de Europese Unie mag vliegen. Ook de IOSA-score viel tegen.

Bij Copa Airlines, dat vanaf de eerste week juli ook Paramaribo meeneemt, is het veilig instappen (6 sterren). Idem bij Avianca en Caribbean Airlines, die volgens SkyScanner ons land eveneens mogen aandoen ( beide 7/7).

De KLM en KLM Cityhopper slagen wat het ratingbureau betreft met vlag en wimpel:  7 van 7. Veel meer dan TUIfly Netherlands, dat met 4 sterren tegen de hielen van haar landgenoten mag kijken. Ook TUIfly krijgt van de IOSA een mager rapportcijfer.

Foto: Twitter

Delen:

Meer nieuws

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:

Dronken bestuurder rijdt fietser dood

De 63-jarige fietser, Marlene Biharie, werd vanmorgen omstreeks 04.40 uur door een dronken autobestuurder doodgereden aan de Tourtonnelaan. Delen:

Delen:

Watersleuven Uitkijkpolder gerepareerd

Medewerkers van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de afgelopen dagen diverse zandwegen te Uitkijkpolder in het district Saramacca…

Delen:

200 betaalbare woningen voor Coronie

Tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Coronie zondag gaf voorzitter Desi Bouterse een uiteenzetting over de woningbouwprojecten van de regering. Delen:

Delen:

Chotkan bezoekt OWT&C Coronie

De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, bracht afgelopen weekend een bezoek aan het personeel van de OWT&C Coronie. Delen:

Delen:
Scroll Up