Visumaanvraag voor Groot Brittannië nu ook mogelijk vanuit Paramaribo

Op initiatief van de Honorair Consul van Suriname in Groot Brittannië, Amwed Jethu, en gefinancierd door Staatsolie, zal het binnenkort mogelijk zijn om vanuit Paramaribo een visum voor Groot-Brittannië aan te vragen. De visum aanvraagprocedure voor Groot-Brittannië voor Surinaamse paspoorthouders was de laatste jaren zeer omslachtig.

Aanvragers moesten eerst naar Guyana afreizen voor het afgeven van biometrische data en vervolgens na terugkeer in Suriname, moesten zij vaak wekenlang op hun paspoort wachten. Zeker voor oudere mensen en Surinaamse zakenlieden was het ongemakkelijk en tijdrovend om naar Guyana af te reizen. De interesse van Surinamers om naar Groot-Brittannië te reizen is de laatste jaren, met name door deze visumproblematiek, sterk afgenomen.

Op verzoek van vele Surinamers heeft Honorair Consul Amwed Jethu nu een oplossing kunnen vinden samen met de Managing Director & CEO van Staatsolie, de heer Rudolf Elias en het bedrijf VFS Global, zodat de reis naar Guyana niet meer nodig is.

VFS Global, is het bedrijf dat eind 2017 door de Nederlandse overheid was ingehuurd om de Schengen visa aanvraagprocedure voor Surinamers die naar Nederland willen reizen, af te handelen .

Zij doen dit vanuit het VFS Visumaanvraag Centrum voor Nederland aan de Prins Hendrikstraat 14 te Paramaribo. Ditzelfde bedrijf, VFS Global, is ook door de Britse overheid ingehuurd om UK visa aanvragen voor Surinamers af te handelen in Guyana.

Om de UK visa aanvraagprocedure vanuit Paramaribo mogelijk te maken was de aanschaf van specifieke UK biometrische apparatuur noodzakelijk. Staatsolie was bereid om een donatie van US$13.500 te doen om dit project te financieren.

Delen:

Meer nieuws

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om…

Delen:

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:
Scroll Up