Visumaanvraag voor Groot Brittannië nu ook mogelijk vanuit Paramaribo

Op initiatief van de Honorair Consul van Suriname in Groot Brittannië, Amwed Jethu, en gefinancierd door Staatsolie, zal het binnenkort mogelijk zijn om vanuit Paramaribo een visum voor Groot-Brittannië aan te vragen. De visum aanvraagprocedure voor Groot-Brittannië voor Surinaamse paspoorthouders was de laatste jaren zeer omslachtig.

Aanvragers moesten eerst naar Guyana afreizen voor het afgeven van biometrische data en vervolgens na terugkeer in Suriname, moesten zij vaak wekenlang op hun paspoort wachten. Zeker voor oudere mensen en Surinaamse zakenlieden was het ongemakkelijk en tijdrovend om naar Guyana af te reizen. De interesse van Surinamers om naar Groot-Brittannië te reizen is de laatste jaren, met name door deze visumproblematiek, sterk afgenomen.

Op verzoek van vele Surinamers heeft Honorair Consul Amwed Jethu nu een oplossing kunnen vinden samen met de Managing Director & CEO van Staatsolie, de heer Rudolf Elias en het bedrijf VFS Global, zodat de reis naar Guyana niet meer nodig is.

VFS Global, is het bedrijf dat eind 2017 door de Nederlandse overheid was ingehuurd om de Schengen visa aanvraagprocedure voor Surinamers die naar Nederland willen reizen, af te handelen .

Zij doen dit vanuit het VFS Visumaanvraag Centrum voor Nederland aan de Prins Hendrikstraat 14 te Paramaribo. Ditzelfde bedrijf, VFS Global, is ook door de Britse overheid ingehuurd om UK visa aanvragen voor Surinamers af te handelen in Guyana.

Om de UK visa aanvraagprocedure vanuit Paramaribo mogelijk te maken was de aanschaf van specifieke UK biometrische apparatuur noodzakelijk. Staatsolie was bereid om een donatie van US$13.500 te doen om dit project te financieren.

Meer nieuws

“Leengedrag regering zorgwekkend”

NPS-voorzitter Gregory Rusland maakt zich zorgen over de intenties van de regering om nog veel meer geld te gaan lenen dan er nu reeds geleend…

Grote hoeveelheid drugs verbrand te Kraka

Meer dan 2300 kilogram in beslag genomen drugs werd donderdag onder toezicht van vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname en het Openbaar Ministerie in de…

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Scroll Up