Visumaanvraag voor Groot-Brittannië nu ook mogelijk vanuit Paramaribo

Op initiatief van de honorair consul van Suriname in Groot-Brittannië, Amwed Jethu, en gefinancierd door Staatsolie, zal het vanaf 10 januari mogelijk zijn om vanuit Paramaribo een visum voor Groot-Brittannië aan te vragen bij het VFS Global kantoor aan de Prins Hendrikstraat 14 te Paramaribo.

De visumaanvraagprocedure voor Groot-Brittannië voor Surinaamse paspoorthouders was de laatste jaren zeer omslachtig. Aanvragers moesten eerst naar Guyana afreizen voor het afgeven van biometrische persoonsgegevens en vervolgens na terugkeer in Suriname, moesten zij vaak wekenlang op hun paspoort wachten.

Op verzoek van vele Surinamers heeft Jethu nu een oplossing kunnen vinden samen met Staatsolie en het bedrijf VFS Global, zodat de reis naar Guyana niet meer nodig is. Staatsolie was bereid om het bedrag van US$13.500 te doneren om dit project te financieren.

Vanaf 10 januari 2019 kan vanuit Suriname een Brits visum worden aangevraagd via de website https://www.vfsglobal.co.uk/sr/en.

De aanvrager dient eerst een afspraak te maken met VFS Global aan de Prins Hendrikstraat 14, via het email adres UKSUR_OnDemand@vfsglobal.com.

Vervolgens zal de aanvrager vervolginstructies ontvangen van VFS Global inzake de afspraak. Tijdens deze afspraak zullen de biometrische persoonsgegevens van de aanvrager worden afgenomen en kan de aanvraagdocumentatie worden ingediend.

De kosten voor de visum aanvraag bedragen ongeveer US$65. Dit bedrag is inclusief de verzendkosten van het paspoort per koerier naar het regionale Brits visum-beslissingscentrum in New York, en van hieruit weer terug naar Suriname.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:
Scroll Up