Visumaanvraag voor Groot-Brittannië nu ook mogelijk vanuit Paramaribo

Op initiatief van de honorair consul van Suriname in Groot-Brittannië, Amwed Jethu, en gefinancierd door Staatsolie, zal het vanaf 10 januari mogelijk zijn om vanuit Paramaribo een visum voor Groot-Brittannië aan te vragen bij het VFS Global kantoor aan de Prins Hendrikstraat 14 te Paramaribo.

De visumaanvraagprocedure voor Groot-Brittannië voor Surinaamse paspoorthouders was de laatste jaren zeer omslachtig. Aanvragers moesten eerst naar Guyana afreizen voor het afgeven van biometrische persoonsgegevens en vervolgens na terugkeer in Suriname, moesten zij vaak wekenlang op hun paspoort wachten.

Op verzoek van vele Surinamers heeft Jethu nu een oplossing kunnen vinden samen met Staatsolie en het bedrijf VFS Global, zodat de reis naar Guyana niet meer nodig is. Staatsolie was bereid om het bedrag van US$13.500 te doneren om dit project te financieren.

Vanaf 10 januari 2019 kan vanuit Suriname een Brits visum worden aangevraagd via de website https://www.vfsglobal.co.uk/sr/en.

De aanvrager dient eerst een afspraak te maken met VFS Global aan de Prins Hendrikstraat 14, via het email adres UKSUR_OnDemand@vfsglobal.com.

Vervolgens zal de aanvrager vervolginstructies ontvangen van VFS Global inzake de afspraak. Tijdens deze afspraak zullen de biometrische persoonsgegevens van de aanvrager worden afgenomen en kan de aanvraagdocumentatie worden ingediend.

De kosten voor de visum aanvraag bedragen ongeveer US$65. Dit bedrag is inclusief de verzendkosten van het paspoort per koerier naar het regionale Brits visum-beslissingscentrum in New York, en van hieruit weer terug naar Suriname.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:

Dronken bestuurder rijdt fietser dood

De 63-jarige fietser, Marlene Biharie, werd vanmorgen omstreeks 04.40 uur door een dronken autobestuurder doodgereden aan de Tourtonnelaan. Delen:

Delen:
Scroll Up