Vijftiende hulpcontainer Vriendengroep Himmat aangekomen

De uit Nederland afkomstige Vrienden Groep (VG) Himmat is donderdag met 32 man aangekomen.

Hun 15e 40’ container met hulpgoederenproject in reeds uitgeladen en is men met de verdeling aangevangen.

Behalve het nobel sociaal-sevawerk zullen zij enkele vriendschappelijke veteranen voetbalwedstrijden spelen tegen Nacionello, Perkash, Leiding 9a, Randjiet boys, Meerzorg Star, Vredenburg Star e.a. Bezoeken aan Calcutta, Saramacca en het toeristisch oord Merimi in Brokopondo staan ook op het programma.

Zondag 17 maart zullen zij tijdens de Holi Cautal Milan te Sportcomplex Kwatta ook donaties doen. Seniorenburgers en kindertehuizen zullen worden vergast op lekker eten, muziek, dans en Cautalzang. Dit groots project is tot stand gekomen in samenwerkingsverband met de OHM, Lions Club Kwatta, Yuva dal, CUS en Sportcomplex Kwatta.

Holi festiviteiten zullen hun niet ontgaan. Vele sportverenigingen, behoeftige personen, instellingen en scholen zijn landelijk vooraf gelist die in aanmerking zullen komen voor onder andere: rolatoren, rolstoelen, schoolbenodigdheden en ouderenzorgbedden.

VG Himmat heeft in de afgelopen jaren ondersteund door Stg. OHM Suriname een sterk netwerk van personen en organisaties leren kennen die behulpzaam zijn bij de invoer, opslag en distributie van deze hulpgoederen.

Het ministerie van Financiën heeft wederom ontheffing van invoerrechten verleend.

Delen:

Meer nieuws

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:
Scroll Up