Vietnamese regering stemt voor zeer strenge internetwet

De regering van Vietnam heeft voor een veel strengere internetwet gestemd, die onder meer eist dat internetbedrijven informatie over Vietnamezen alleen in het land zelf opslaan. De goedkeuring van de wet volgt na dagen van gewelddadig protest op meerdere plekken in het land. De nieuwe wet kreeg goedkeuring van 91 procent van de aanwezige wetgevers, meldt Reuters.

Bedrijven als Facebook en Google moeten onder de nieuwe wet alle belangrijke data over Vietnamezen opslaan in Vietnam. Ook zijn de bedrijven verplicht om kantoren in Vietnam te openen om snel aan dataverzoeken van de regering te kunnen voldoen.

Facebook en Google hebben zich tegen de wet uitgesproken. Naast de demonstrerende burgers zijn ook de mensenrechtenorganisaties Human Rights Watch en Amnesty International niet blij met de wet.

Meer technologienieuws

Facebook kondigt twee videochat-apparaten aan

Facebook heeft zijn eerste eigen gadget aangekondigd. De Facebook Portal is een videochatscherm, beschikbaar in twee varianten. De Facebook Portals zijn vooralsnog alleen in de…

Wereldwijde tabletmarkt ingekrompen

De wereldwijde tabletmarkt kromp in het afgelopen kwartaal met 13,5 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2017. Alleen Apple en Huawei behaalden een minimale…

Scroll Up