Viering Wellnessweek en afsluiting HiAP-activiteiten in Boven – Suriname

De viering van de Wellnessweek en afsluiting van de HiAP (Health in All Policies) activiteiten in het Boven – Surinamegebied vond onder goede belangstelling plaats.
Met de HiAP-activiteiten is in november 2017 een aanvang gemaakt. Boven – Suriname is een pilotressort in dit project. Na Boven – Suriname komen de andere bestuursressorten van het district Sipaliwini aan de beurt.

De sluitingsactiviteiten vonden plaats in de recreatiezaal van het dorp Pokigron.
Het voornaamste doel van de HiAP-activiteiten is om vooraanstaande mensen uit de verschillende dorpen te trainen, die dan de bevolking zal trainen op gezonde levensstijlen.

Het gaat om RR-leden, Medizebs personeel, onderwijzers, kapiteins en basja’s die getraind worden, omdat zij meer in contact staan met de gemeenschap.

Meer nieuws

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up