Vierdejaarsstudenten PTC bezoeken ADRON en Rijstbedrijf Sun Rice

Vierdejaarsstudenten van het programma Food Technology van Polytechnic College Suriname (PTC) hebben woensdag een bezoek gebracht aan het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum Nickerie (Adron) en het rijstbedrijf Sun Rice in Nickerie.

Bij ADRON hebben de studenten practicum proeven rijstverwerking uitgevoerd, waarna dezelfde processen op industrieschaal konden worden aanschouwt in het rijstbedrijf Sun Rice.

Het practicum bij ADRON was een goede aanvulling op het vak Food Processing 2 waar de studenten leren over de verwerking van graansoorten, waaronder rijst. Daarnaast is tijdens de excursie ook aandacht besteed aan het natuurkundige proces van het drogen.

In het vak Food Engineering 1 leren studenten gebruikmaken van simulatie modellen om beter inzicht te krijgen van de parameters die een rol spelen in het droogproces.

Door het proces goed te analyseren, beheren en te innoveren kan continu gewerkt worden aan kwaliteitsverbetering van het product.

Delen:

Meer nieuws

Behandeling nieuwe minimumloonwet begonnen

De behandeling van de nieuwe wetgeving over het minimumloon, de Wet Minimumloon, is begonnen in De Nationale Assemblee (DNA) tijdens een openbare commissievergadering. Delen:

Delen:

Bezoeker wordt arrestant

De politie van Geyersvlijt heeft vorige week vrijdag de 32-jarige Gillian L. opgesloten overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Delen:

Delen:

Investsur informeert directie en staf LVV

De directie en staf van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn geïnformeerd geworden over het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname…

Delen:

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:
Scroll Up