Vier lijken bergbeklimmers ontdekt tijdens schookmaakactie op Mount Everest

Tijdens een schoonmaakactie op Mount Everest deze week zijn vier lijken van bergbeklimmers ontdekt.

Verder zijn 24.000 zakken (11 ton) met afval verwijderd, zeggen autoriteiten. De schoonmaakploeg is enkele weken bezig geweest met verzamelen van onder meer lege kannen, flessen, wikkels voor voeding en lege zuurstofcylinders. Een deel van het afval zal gerecycled worden.

Meer dan 300 bergbeklimmers zijn sinds 1953 omgekomen op Mount Everest, de hoogste berg ter wereld (8.848 meter).

Dit klimseizoen, dat loopt van maart tot en met juni, zijn al meer dan 17 mensen omgekomen. Door filevorming op de top kwamen klimmers vast te zitten, waardoor sommigen stierven aan dehydratie of uitputting.

Delen:

Meer nieuws

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:

Dief gepakt in stadscentrum

Op 20 en 27 mei zijn onder meer gascilinders en een lichtmotor gestolen uit handelszaken op de Centrale – en Vreedzaam Markt aan de Waterkant….

Delen:

Informatieve dag BOG op scholen

Vrijdag hield het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) met Wereld Voedselveiligheidsdag in samenwerking met de Pan American Health Organization (PAHO) een informatieve dag voor de…

Delen:
Scroll Up