VHP-leden dienen initiatiefvoorstel voor wijziging wet schadeloosstelling DNA

“Vanwege de moeilijke sociaaleconomische situatie in Suriname, voor voornamelijk grote delen van de samenleving, en de gebrekkige financiële middelen van de Staat Suriname, is het niet wenselijk dat de maandelijkse schadeloosstelling van leden en gewezen leden van De Nationale Assemblée (DNA) op dit moment worden verhoogd. Het is wenselijk dat er een integrale wijziging komt van de geldelijke voorzieningen van leden en gewezen leden van De Nationale Assemblée”, zeggen Krishnakoemarie Mathoera, Asiskumar Gajadien en Riad Nurmohamed van de VHP in een memorie van toelichting van de initiatiefwet die zij namens hun partij hebben ingediend voor wijziging van de Wet tot regeling van de geldelijke voorzieningen van de leden en van de gewezen leden van De Nationale Assemblée (DNA)

Dit nieuw voorstel moet volgens de initiatiefnemers binnen 6 maanden af zijn en voor goedkeuring worden aangeboden aan De Nationale Assemblée.

Vanwege het maatschappelijk belang van de wet wordt aan DNA-voorzitter Jennifer Simons gevraagd om deze wet spoedig in behandeling te nemen.

De VHP fractie heeft geen bezwaar om in de recesperiode te vergaderen en gaat ervan uit dat collega-parlementariërs het belang van de spoedige behandeling inzien en alle medewerking hieraan zullen verlenen.

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up