VHP geeft invulling aan afzetmarkt voor producten

Na een bezoek gebracht te hebben aan Botopasi beloofde VHP-voorzitter Chan Santokhi aan het dorpsbestuur en de gemeenschap van Botopasi afzetmarkt te regelen, vooral voor de aardvruchten zoals: cassave, nappie, Zoete patat, en Chinese tayer. Dat is nu een feit, de eerste aardvruchten zijn al opgekocht door de afnemers van de VHP bij de bewoners van Botopasi.

De vrouwen vooral zijn zeer enthousiast dat zij nu eindelijk hun producten hebben kunnen afzetten. Nu de binnenlandse bewoners hun producten kunnen afzetten is dit een stimulans om grotere arealen te gaan beplanten.

De afnemers verwachten vandaag een bootlading met aardvruchten uit het dorp Pikin Slee. Het doel van de VHP is om duurzame ontwikkeling te brengen voor het binnenland, zodat zij in hun eigen behoeften kunnen voorzien, en ze hoeven niet meer de hand op te houden voor de overheid.

De binnenlandse vrouwen zijn nu bewust geworden, bewustwording is de eerste stap naar verbetering en verandering, zegt de partij in een bericht.

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up