VES benadrukt waarborgen onafhankelijkheid monetaire autoriteit

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) benadrukt in een persbericht het waarborgen van de onafhankelijkheid van de monetaire autoriteit.

De VES haalt aan niet te willen reageren op geruchten, aangezien de juistheid hiervan niet kan worden beoordeeld. Deze reactie van de VES volgt na een publicatie in dWT dat de governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Glenn Gersie (zie foto), mogelijk zal worden vervangen door Sigmund Proeve, oud-directeur van DSB-bank. Deze geruchten worden in hetzelfde artikel door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën ontkracht.

“In zijn algemeenheid willen wij vooralsnog benadrukken het belang van een onafhankelijke en deskundig geleide Centrale Bank van Suriname. Een monetaire autoriteit, die regelmatig overleg voert met financieel-economische actoren, om de broodnodige economische stabiliteit te waarborgen”, schrijft de VES.

“Laten wij vooral leren uit de fouten uit ons verleden en de vereiste verantwoordelijkheid tonen om verhoogde welvaart voor ons land te realiseren”, aldus de VES.

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft eerder maandag ook haar bezorgdheid geuit. Vervanging van Gersie kan volgens de VSB zeer ernstige consequenties hebben voor de nog steeds zeer fragiele financieel – economische situatie in ons land.

Delen:

Meer nieuws

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:
Scroll Up