VES benadrukt waarborgen onafhankelijkheid monetaire autoriteit

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) benadrukt in een persbericht het waarborgen van de onafhankelijkheid van de monetaire autoriteit.

De VES haalt aan niet te willen reageren op geruchten, aangezien de juistheid hiervan niet kan worden beoordeeld. Deze reactie van de VES volgt na een publicatie in dWT dat de governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Glenn Gersie (zie foto), mogelijk zal worden vervangen door Sigmund Proeve, oud-directeur van DSB-bank. Deze geruchten worden in hetzelfde artikel door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën ontkracht.

“In zijn algemeenheid willen wij vooralsnog benadrukken het belang van een onafhankelijke en deskundig geleide Centrale Bank van Suriname. Een monetaire autoriteit, die regelmatig overleg voert met financieel-economische actoren, om de broodnodige economische stabiliteit te waarborgen”, schrijft de VES.

“Laten wij vooral leren uit de fouten uit ons verleden en de vereiste verantwoordelijkheid tonen om verhoogde welvaart voor ons land te realiseren”, aldus de VES.

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft eerder maandag ook haar bezorgdheid geuit. Vervanging van Gersie kan volgens de VSB zeer ernstige consequenties hebben voor de nog steeds zeer fragiele financieel – economische situatie in ons land.

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up