Verstrooide Chinees gooit 15.000 euro bij het huisvuil

Een man uit de Chinese provincie Liaoning heeft per ongeluk 124.000 yuan, zo’n 15.782 euro, bij het huisvuil gezet. Dat meldt South China Morning Post.

Volgens de krant verliet ene Wang ‘s ochtends vroeg zijn woning met twee plastic zakken: één met huisvuil die hij eerst zou dumpen bij een afvalinzamelingspunt vlakbij zijn woonst, en één met geldbiljetten die hij later op de dag zou storten bij de bank. Maar toen hij op zijn werk aankwam en de resterende zak controleerde besefte hij dat hij een gruwelijke fout begaan had.

De man racete meteen terug naar het afvalinzamelingspunt maar vond zijn geld niet terug. Hij trommelde dan maar de politie op. Die bekeek de bewakingsbeelden en zag hoe iemand de zak met geld aantrof en ermee wegwandelde. De beelden waren echter niet scherp genoeg om de vinder in kwestie te identificeren.

Gelukkig voor Wang bleek die vinder een barmhartige Samaritaan te zijn: na een oproep van de politie voor informatie over de zaak meldde de vinder, die in dezelfde wijk bleek te wonen, zich aan. “Ik kon niet slapen na het vinden van zo’n grote som geld”, aldus de vrouw, die toevallig ook haar familienaam met Wang deelt. Als beloning voor haar eerlijkheid gaf de verstrooide Wang zijn buurvrouw 250 euro cadeau.

Meer bizar nieuws

Canada brouwt eerste marihuanabier

Vanaf oktober mogen de Canadezen zonder schroom een joint roken. Dat doet ook heel wat ondernemers in actie schieten. Zo brouwt men aan het eerste…

Scroll Up