Verscherpte controle rij- en voertuigenbelasting tweede helft 2019

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft aangekondigd dat de controle op de rij- en voertuigenbelasting in het tweede helft van 2019 verscherpt zal worden.

“De instructie aan controle-instanties is gegeven om voorlopig de nadruk te leggen op de burgerzin voor het nakomen van de betalingsverplichting. Verscherping van de controle zal in de tweede helft van het jaar plaatsvinden, na aanpassing van de wet”, aldus de minister.

De vorig jaar aangenomen wet op de rij- en voertuigen belasting, is ingegaan per 1 januari 2019. Het is van toepassing op alle rij- en voertuigen die zich op de openbare weg bevinden. Ondertussen heeft het overleg met gebruikersgroepen en andere instanties geresulteerd in enkele acties die worden uitgevoerd.

De minister zegt dat categorieën, zoals aanhangwagens en opleggers niet opnieuw worden belast aangezien het hoofdvoertuig de belasting al draagt. Een eenvoudiger tariefstelsel dat duidelijk verband houdt met gewicht van het voertuig zal worden opgesteld. Eveneens zullen de strafbepalingen in de wet worden aangepast, zodat deze evenrediger zijn.

Tot nog toe is er circa SRD 50 miljoen ontvangen aan rij- en voertuigenbelasting. In de wet is opgenomen dat minstens 10% van de opbrengst zal worden besteed aan de Wegenautoriteit.

Na de eerste regeringsevaluatie is besloten om de wet materieel uit te voeren en alle opbrengsten te besteden aan de districten en de Wegen Autoriteit, zodat er diverse hoognodige infrastructurele werken kunnen worden uitgevoerd.

Aan de districtscommissarissen is gevraagd om samen met de structuren in het district een meldpunt op te zetten. De samenleving kan bij dit meldpunt terecht om hun hulpvraag over de infrastructuur in hun respectieve woonomgeving te deponeren.

Gaandeweg het traject zal een website worden gebouwd, waarbij transparant inzicht zal worden verstrekt over hoe alle ontvangen middelen worden besteed.

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up