Verklaring van Paramaribo nu ondertekend door bijna 70 werkgevers

Nog eens elf bedrijven ondertekenden deze week de Verklaring van Paramaribo, een leidraad voor werkgevers die een werkklimaat willen creëren waarin personeel zich optimaal kan inzetten en ontplooien, zonder pesterijen en discriminatie.

De Verklaring van Paramaribo is ontwikkeld door Parea, de organisatie van LGBTprofessionals. Staatsolie heeft de verklaring ook ondertekend. “Dat is voor ons eigenlijk een logisch gevolg van het beleid van Staatsolie”, zei directeur Rudolf Elias. “In principe kijkt Staatsolie al lang niet meer naar gender, naar geloof, naar seksuele geaardheid, naar hoe je eruitziet, naar kleur.”

Parea-voorzitter Juan Pigot toonde zich enthousiast over de ondersteuning van Staatsolie. Hij
noemde het een primeur dat Staatsolie, als grootste particuliere werkgever van Suriname, zich verbindt aan de Verklaring van Paramaribo. “Voor ons is het een absoluut hoogtepunt dat ook de directeur van Staatsolie zich achter deze verklaring schaart.”

De vijfde ondertekeningsronde is woensdag ingeluid op kantoor bij Staatsolie. Leidinggevenden van tien andere grote en kleinere ondernemingen en organisaties zetten in restaurant BonJJour hun handtekening onder de Verklaring.

De situatie in Suriname gaat vooruit, zei Pareavoorzitter Pigot. Discriminatie op grond van seksuele oriëntatie is verboden, bijna zeventig bedrijven hebben de Verklaring van Paramaribo ondertekend en de Pride Month wordt ondersteund door het bedrijfsleven. Ook nodigt het ministerie van Arbeid de LGBT-gemeenschap uit als gesprekspartner bij het ontwerp van nieuwe arbeidswetten.

Er is echter nog veel werk te verzetten, zegt Pigot. Zo is er nog openlijke discriminatie van de LGBT-gemeenschap in de ambtenarenpensioenwet en de wet op Sociale Voorzieningen (2012). En op de werkvloer wordt misschien minder openlijk gediscrimineerd, maar LGBTwerkenden ervaren ook subtiele pesterij. Parea hoopt dat in de toekomst nog meer werkgevers de Verklaring van Paramaribo zullen onderschrijven.

De organisatie benadert actief de bedrijven en organisaties die hebben getekend bij de training van onder meer Human Resources-medewerkers, zodat zij gericht kunnen werken aan gelijkheid op de werkvloer.

De Fernandes Group, Surinam Airways en Grassalco hebben al gebruikgemaakt van deze mogelijkheid. De vijfde ondertekeningsronde staat in het teken van IDAHOT, de internationale dag tegen angst voor en haat tegen gay’s, bi- en transseksuelen, elk jaar op 11 mei.

Aan de vijfde ondertekeningsronde is deelgenomen door Badmintonclub Clear Shot, CIC, Dek’ati, Eriks NV, Green Leaves, Killit, Simextra International, Staatsolie, Travel Point Suriname, Traverco, en VSH.

Delen:

Meer nieuws

Decoratie Wijnaldum afgelast

Het Nationaal Informatie Instituut maakt in een bericht namens president Desiré Bouterse bekend dat de de decoratieplechtigheid van Georginio Wijnaldum geen voortgang zal vinden. Delen:

Delen:

Ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes gepakt

De ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes werd donderdagochtend door het opsporingsteam van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) aangehouden in een hotel te Paramaribo. Delen:

Delen:

Dc Jeroe in actie

Districtscommissaris (dc) Humphry Jeroe van Boven-Suriname is bezig een ronde te maken in zijn werkgebied. Delen:

Delen:

PL-chauffeur in hechtenis genomen

De politie van Latour heeft tijdens surveillance de 37-jarige lijnbuschauffeur N.J., die de route Paramaribo – Lelydorp onderhoudt, tot stoppen gesommeerd. Delen:

Delen:

Buza- minister Marokko in Suriname

Nasser Bourita, de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van Marokko heeft een officieel bezoek gebracht aan Suriname. Delen:

Delen:

Productie slordige tahoeproducent stopgezet

Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst hebben in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) de productie-activiteiten van een tahoeproducent stopgezet. Delen:

Delen:

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:
Scroll Up