Verhoor Twitter en Facebook door Amerikaanse Senaat vooral constructief

Het verhoor van directeuren van Twitter en Facebook door de inlichtingencommissie van de Amerikaanse Senaat was vooral constructief. Google, dat niet aanwezig was, kreeg met enkele opmerkingen de stevigste kritiek om de oren.

Jack Dorsey (algemeen directeur Twitter) en Sheryl Sandberg (operationeel directeur Facebook) getuigden vorige week voor de senaatscommissie over de buitenlandse inmenging in het Amerikaanse verkiezingsproces.

Ook Google-oprichter Larry Page was voor het verhoor uitgenodigd, al kwam hij niet opdagen. Zowel de Republikeinse voorzitter van de commissie, Richard Burr, als de Democratische vicevoorzitter Mark Warner zeiden “teleurgesteld” te zijn in deze beslissing.

De directeuren van Twitter en Facebook legden verantwoording af door vragen van de inlichtingencommissie, die onderzoek doet naar de Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016, te beantwoorden.

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up