Verhoor Twitter en Facebook door Amerikaanse Senaat vooral constructief

Het verhoor van directeuren van Twitter en Facebook door de inlichtingencommissie van de Amerikaanse Senaat was vooral constructief. Google, dat niet aanwezig was, kreeg met enkele opmerkingen de stevigste kritiek om de oren.

Jack Dorsey (algemeen directeur Twitter) en Sheryl Sandberg (operationeel directeur Facebook) getuigden vorige week voor de senaatscommissie over de buitenlandse inmenging in het Amerikaanse verkiezingsproces.

Ook Google-oprichter Larry Page was voor het verhoor uitgenodigd, al kwam hij niet opdagen. Zowel de Republikeinse voorzitter van de commissie, Richard Burr, als de Democratische vicevoorzitter Mark Warner zeiden “teleurgesteld” te zijn in deze beslissing.

De directeuren van Twitter en Facebook legden verantwoording af door vragen van de inlichtingencommissie, die onderzoek doet naar de Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016, te beantwoorden.

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up