Verhoogde spanningen in Irak — Amerikaanse ambassade wordt ontruimd, Duitsland haalt militairen weg

Redactie GFC Nieuws — Alle Amerikanen die niet dringend noodzakelijk in Irak moeten zijn, dienen het land terstond te verlaten. Dat liet de Amerikaanse ambassade in Bagdad woensdag weten. Ook het Duitse leger maakte bekend onmiddellijk te stoppen met het trainen van Iraakse troepen. De beslissingen werden genomen vanwege “verhoogde spanningen” in de regio.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zei eerder dat Amerikaanse locaties en troepen in Irak gevaar liepen vanwege Iraanse activiteiten.

Woensdagmorgen gaf de VS opdracht tot een gedeeltelijke evacuatie van zijn ambassade in Bagdad en een consulaat in Erbil.

Buitenlandse Zaken adviseerde Amerikaanse burgers uit de buurt te blijven van Amerikaanse regeringssites in Irak. Zij moesten het land “zo spoedig mogelijk” verlaten.

Washington stuurde enkele dagen terug het vliegdekschip USS Abraham Lincoln naar de Perzische Golf. Nationaal veiligheidsadviseur van het Witte Huis John Bolton zei dat dit bedoeld was om de ​​boodschap over te brengen aan Iran dat de VS voorbereid is op elke aanval op zijn belangen.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:

Kritiek benoeming nieuwe ministers onterecht

Amzad Abdoel, lid van De Nationale Assemblee (DNA), vindt de kritiek vanuit bepaalde hoeken uit de samenleving over het benoemen van nieuwe ministers door president…

Delen:
Scroll Up