Verhoogde spanningen in Irak — Amerikaanse ambassade wordt ontruimd, Duitsland haalt militairen weg

Redactie GFC Nieuws — Alle Amerikanen die niet dringend noodzakelijk in Irak moeten zijn, dienen het land terstond te verlaten. Dat liet de Amerikaanse ambassade in Bagdad woensdag weten. Ook het Duitse leger maakte bekend onmiddellijk te stoppen met het trainen van Iraakse troepen. De beslissingen werden genomen vanwege “verhoogde spanningen” in de regio.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zei eerder dat Amerikaanse locaties en troepen in Irak gevaar liepen vanwege Iraanse activiteiten.

Woensdagmorgen gaf de VS opdracht tot een gedeeltelijke evacuatie van zijn ambassade in Bagdad en een consulaat in Erbil.

Buitenlandse Zaken adviseerde Amerikaanse burgers uit de buurt te blijven van Amerikaanse regeringssites in Irak. Zij moesten het land “zo spoedig mogelijk” verlaten.

Washington stuurde enkele dagen terug het vliegdekschip USS Abraham Lincoln naar de Perzische Golf. Nationaal veiligheidsadviseur van het Witte Huis John Bolton zei dat dit bedoeld was om de ​​boodschap over te brengen aan Iran dat de VS voorbereid is op elke aanval op zijn belangen.

Delen:

Meer nieuws

Bijeenkomst LVV met de visserijsector

Stakeholders uit de visserijsector hadden vandaag een bespreking met minister Rabin Parmessar van Landbouw Visserij en Veeteelt (LVV) en zijn staf over brandende vraagstukken en…

Delen:

Bosinventarisatietraining voor Bigi Poika

De gemeenschap van het Inheems dorp Bigi Poika heeft een bosinventarisatie training gevolgd, die verzorgd werd door medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)….

Delen:

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:

SWM betreurt negatieve berichtgeving

Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn besmet. Delen:

Delen:
Scroll Up