Verhoogde kans op borstkanker bij vrouwen die hun haar verven en relaxen

GFC NIEUWS- Het is iets dat heel veel vrouwen doen, maar als jij je haar verft, loop je onbewust een verhoogde kans op het ontwikkelen van borstkanker.

Een nieuwe studie door onderzoekers van het Nationaal Instituut van Gezondheid in de Verenigde Staten (VS) heeft onthuld dat vrouwen die permanente haarverf en chemische haar relaxers gebruiken een hoger risico hebben op het ontwikkelen van de ziekte.

Tijdens de studie analyseerden de onderzoeken data van 46.709 vrouwen en ontdekten dat zij die een relaxer een jaar voor ze deelnamen aan de studie hadden gebruikt, 9% meer kans hadden op het ontwikkelen van borstkanker dan zij die dat niet hadden gedaan.

Bij het gebruik van chemische haar relaxers neemt het risico toe met 30%.

De onderzoekers zijn bezorgd, omdat vrouwen in de VS van Afrikaanse afkomst om de 5 tot 8 weken hun haar relaxen, waardoor het risico toeneemt met 60%, ten opzichte van 8% risico bij blanke vrouwen.

Hoewel de reden voor deze bevindingen onduidelijk is, hopen de onderzoekers dat er meer onderzoek gedaan zal worden over het verband tussen haarproducten en kanker.

Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem Constantin werkt het beste volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek
Delen:

Meer gezondheidsnieuws

Wimperachtige haargroei in mond van vrouw

GFC NIEUWS- Een Italiaanse vrouw ontwikkelde een zeldzame, letterlijk huiveringwekkende ziekte. Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem…

Delen:

Geheim achter ouder worden dan 100 onthuld

GFC NIEUWS- Wetenschappers hebben het geheim achter het ouder worden dan 100 jaar ontdekt. Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link…

Delen:

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….

Delen:
Scroll Up