Verdachte die mogelijk meewerkte aan gijzeling nog niet gepakt

Een derde verdachte die betrokken zou zijn bij de gijzelingsactie van afgelopen  donderdag, is nog niet gepakt. Dat laat het KPS weten.

Het slachtoffer rende op die dag met bloot bovenlijf het politiebureau van Lelydorp binnen. Hij was volkomen in de war en kon niet uit zijn woorden komen. Toen hij door de politieambtenaren tot rust was gebracht, werd hij verhoord.

Hij verklaarde dat hij zich op die bewuste ochtend op zijn perceel bevond. Op een gegeven moment reed een roodgelakte auto zijn perceel op waarin drie onbekende mannen zaten. Een man stapte uit de wagen,  liep hem tegemoet en vroeg hem op  brute toon waar de drugs was die hij van zijn baas genomen had.

Voordat het slachtoffer kon reageren, werd hij onder dwang en bedreiging in het voertuig gesleurd. Hierna reden de drie mannen met hem in de richting van het politiebureau Lelydorp. Onderweg werd hij door de mannen mishandeld en met de dood bedreigd.

Ter hoogte van de eindhalte van de PL-lijnbussen te Lelydorp, keerde een PL-bus op de weg, waardoor de bestuurder van de rode auto genoodzaakt was te stoppen. Op dat moment zag het slachtoffer kans uit de auto te springen, waarna hij regelrecht naar het politiebureau rende.

De politie stelde gelijk een onderzoek in en op camerabeelden van omliggende bedrijven werd het voertuig in beeld gebracht. De zaak werd toen overgedragen aan de recherche van regio Midden.

Wetsdienaren van recherche Midden hebben met assistentie van collega’s van het Arrestatie Team de 34-jarige Bryan A. en 38-jarige  Virol A. in beeld gebracht  en aangehouden voor onder andere vrijheidsberoving.  Aan de aanhouding van de derde verdachte wordt gewerkt.

Meer nieuws

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up