Verbeten gevecht om belastingaangiften van Trump wordt heviger

Redactie GFC Nieuws — Al 40 jaren maken Amerikaanse presidentskandidaten vrijwillig hun belastingaangiften openbaar. Dat begon nadat bleek dat president Richard Nixon honderdduizenden dollars te weinig belasting had betaald. Donald Trump begon deze week een juridische procedure om te voorkomen dat zijn belastingaangiften openbaar worden: “Als ik geen belasting heb betaald, is dat omdat ik slim ben.”

Waarom laten presidentskandidaten zien hoeveel belastingen zij betaalden? De transparantie is om minstens drie redenen belangrijk.

Als eerste om mogelijke belangenconflicten aan het licht te brengen, schrijft NPR: hoe kwamen zij aan hun geld, en kan dat van invloed zijn op het soort beleid dat zij willen uitvoeren als president?

Transparantie

Hoe liefdadig zijn ze? De meeste presidentskandidaten zijn veel rijker dan de gemiddelde Amerikaan. Het gemiddelde gezinsinkomen in de VS vanaf 2017 was slechts 58.000 dollar per jaar.

Kandidaten verdienen veel meer dan dat. Dus hoeveel geven ze aan liefdadigheid en wat zegt het over hun prioriteiten, afhankelijk van aan wie ze geven?

En tenslotte de vraag hoe eerlijk zij zijn. Betalen zij netjes wat zij moeten betalen, zoals de burger aan wie zij leiding willen geven, dat ook doet? Of gaan zij creatief om met de belastingregels, wat de gewone burger ook niet mag?

‘Geen belasting betalen is slim’

Donald Trump zei in 2016 tijdens een debat over de vraag of het waar is dat hij in sommige jaren geen inkomstenbelasting heeft betaald: “Dat is omdat ik slim ben”.

Maandag eiste Trump bij Elijah Cummings, de voorzitter van het Democratic House Oversight Committee, dat een dagvaarding die vorige week is verzonden om informatie over zijn financiën af te dwingen, geblokkeerd wordt.

De dagvaarding is een nieuw hoogtepunt in de jarenlange strijd om Trump te dwingen om, net als elke Amerikaanse president van de afgelopen 40 jaren, te vertellen of en zo ja, hoeveel belastingen hij betaalde.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up