Venezuela doet deur dicht voor ‘interventionistische acties’ van ‘Europa’s extreemrechts’

Redactie GFC Nieuws — Venezuela heeft een groep Europese parlementariërs de deur gewezen. De delegatie wilde overleg voeren met couppleger Juan Guaidó.

De Europeanen wisten al vóór vertrek dat zij niet welkom waren. Hoewel zij door verschillende collega’s waren gewaarschuwd, kozen zij ervoor toch af te reizen.

Jorge Arreaza, de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken, zei dat de parlementariërs “enkele dagen geleden” via officiële diplomatieke kanalen waren gewaarschuwd dat ze het land niet binnengelaten zouden worden.

Interventionistisch

“De constitutionele regering van de Bolivariaanse Republiek Venezuela zal het Europa’s extreemrechts niet toestaan ​​om de vrede en stabiliteit van het land te verstoren met opnieuw één van zijn grove interventionistische acties,” schreef Arreaza op Twitter.

Vrijheid, vrede en democratie

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence had er bij de EU op aangedrongen om “naar voren te treden voor vrijheid en Juan Guaidó te erkennen als de enige legitieme president van Venezuela.”

Het Europese parlement nam op 31 januari een niet-bindende resolutie aan waarin Guaidó, die zichzelf tijdens een straatmanifestatie uitriep tot president van Venezuela, wordt erkend als regeringsleider.

De zittende president, Nicolás Maduro, weigert hulpzendingen uit o.a. de VS. Hij zegt dat Venezuela geen hulp, maar gewoon de miljarden dollars terug wil die door Amerika in beslag zijn genomen waardoor het volk geen voedsel heeft.

Amerika lijkt vastbesloten een proces op gang te brengen dat “vrede en democratie” in Venezuela moet brengen. In alle landen waar Washington dit het afgelopen decennium deed, stierven als direct gevolg honderdduizenden burgers en heerst nog steeds politieke chaos.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up