Venezolaanse oppositieleider die opriep tot staatsgreep ontvoerd, kort vastgehouden; minister: ‘Show voor buitenlandse media’

De Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó, die vrijdag aankondigde dat hij de regering-Maduro wilde omverwerpen, is niet in opdracht van de Venezolaanse regering gearresteerd. Zijn ontvoering is waarschijnlijk in scene gezet ten behoeve van de media, zegt communicatieminister Jorge Rodriguez.

De voorzitter van de Nationale Assemblee zou zondag korte tijd zijn vastgehouden, twee dagen nadat hij had opgeroepen tot een gewapende staatsgreep en had verzocht om een “internationaal mandaat” om president Nicolas Maduro af te zetten en zijn plek in te nemen.

Via zijn twitteraccount werd bekendgemaakt dat hij door een SEBIN-commando was meegenomen en dat niet bekend was waar hij verbleef. De Bolivariaanse Nationale Inlichtingendienst SEBIN is de belangrijkste inlichtingendienst in Venezuela en valt rechtstreeks onder vicepresident Delcy Rodríguez.

Mediashow

Minister Rodriguez zei later echter dat “er eigenlijk geen detentie was. Verschillende medewerkers van de veiligheidsdienst handelden op eigen gezag en voerden een onwettige daad uit op de snelweg van Caracas.”

 

De situatie was sindsdien volledig opgelost, en Guaidó zat niet meer in de gevangenis, terwijl het incident wordt onderzocht, zei hij.

“De verantwoordelijke militairen zijn al ontslagen en krijgen disciplinaire straffen omdat ze probeerden een mediashow voor het buitenland op te zetten,” zei de minister.

Hij haalde uit naar de leiders van de oppositie en noemde hen “meesters van dergelijke geënsceneerde gebeurtenissen, waarvan ze later profiteren”.

 

Foto: Venezuelanalysis

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up