Venezolaanse oppositie vraagt leger om hulp bij machtsovername, VS: ‘Moedig besluit’

De oppositie in Venezuela staat klaar om een staatsgreep uit te voeren. Oppositieleider Juan Guaido zei vrijdag dat hij daarvoor militaire hulp wil. Amerika maakte duidelijk zo’n machtsovername te verwelkomen.

De Amerikaanse nationaal veiligheidsadviseur John Bolton zei vandaag in een verklaring dat de VS Nicolas Maduro niet erkent als leider.

Volgens Bolton was de verkiezing van Maduro in mei 2018 niet vrij, eerlijk of geloofwaardig. Zijn uitspraken staan in schril contrast met die van de voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter, die als internationaal waarnemer de verkiezing bijwoonde.

De onafhankelijke internationale waarnemers, onder wie dus ook Carter, beschreven het Venezolaanse kiessysteem als “het beste in de wereld”.

“Geheel digitaal, maar met een geautomatiseerde handmatige verificatie-back-up, is het kiesstelsel ontworpen met meerdere beveiligingen tegen fraude,” zei de Britse journalist Jeremy Fox, die eveneens als waarnemer aanwezig was.

Bolton zei in een verklaring “dat we … het moedige besluit van de president van de Nationale Vergadering, Juan Guaido, (steunen) om bescherming te vragen onder de Venezolaanse grondwet en verklaren dat Maduro niet legitiem het presidentschap van het land bekleedt.”

Guaido vroeg om een “internationaal mandaat” en hulp van het leger om hem te helpen de macht over te nemen. “De bevolking van Venezuela, de strijdkrachten en de internationale gemeenschap zouden ons een duidelijk mandaat moeten geven om het presidentschap over te nemen,” zei hij   vrijdag in Caracas.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up