Veldbezoek studenten ‘Animal Production and Health Technology’ aan Regio West

De studenten van de opleiding Animal Production and Health Technology (APHT) van het Polytechnic college (PTC) hebben een oriëntatiebezoek afgelegd aan diverse plaatsen in de districten Coronie en Nickerie (Regio West) van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV).

Bezocht zijn de ressortkantoren en openbare slachthuizen van Coronie en Nickerie, enkele veebedrijven en de Openbare markt van Nickerie, alsook het Anne van Dijk Rijstonderzoekscentrum Nickerie (ADRON).

De groep werd namens het PTC begeleid door de docenten Joice Veira en Lucia Dulder; beide gepensioneerde Animal Health Assistants van het ministerie van LVV.

Het veeteeltbeleid van het ministerie van LVV ligt in het verlengde van het agrarisch beleid en is onder andere gericht op het nemen van de maatregelen ter waarborging van de voedselzekerheid, de -veiligheid en duurzame ontwikkeling van deze sector.

Eén van de randvoorwaarden teneinde de productie, productiviteit, gezondheid en het welzijn van dieren te optimaliseren en te garanderen, is versterking van het veeteeltproductiekader.

Grote behoefte is ontstaan bij het onderdirectoraat Veeteelt aan breed opgeleid kader op HBO-niveau, die hun bijdrage zou kunnen leveren aan het helpen uitvoeren van het veeteeltbeleid. Dit kader zal in de verschillende districten hun standplaats innemen.

Reeds in 2011 werd vanuit het ministerie het initiatief genomen de mogelijkheden te bekijken voor het opzetten van zulks genoemde HBO-opleiding. Invulling hieraan werd gegeven op 11 augustus 2017, door middel van een samenwerkingsovereenkomst tussen het ministerie van LVV en het PTC.

Delen:

Meer nieuws

Doorrijder opgepakt door de politie

GFC NIEUWS- De 41-jarige autobestuurder R.K is door de politie van het ressort Jarikaba opgesloten, nadat hij een hoogspanningsmast had geramd met het gevolg dat…

Delen:

Bijeenkomst LVV met de visserijsector

Stakeholders uit de visserijsector hadden vandaag een bespreking met minister Rabin Parmessar van Landbouw Visserij en Veeteelt (LVV) en zijn staf over brandende vraagstukken en…

Delen:

Bosinventarisatietraining voor Bigi Poika

De gemeenschap van het Inheems dorp Bigi Poika heeft een bosinventarisatie training gevolgd, die verzorgd werd door medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)….

Delen:

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:
Scroll Up