Veel tips, maar nog geen spoor van vermiste Nsimire

De emotionele oproep van de vader van de vermiste 14-jarige Nsimire Massembo op Facebook heeft tientallen tips opgeleverd.

Geen AMBER Alert 

Nsimire kwam op 27 juli na een bezoek aan een vriendin in haar woonplaats Den Haag niet thuis. Haar vader vertelde aan Omroep West dat hij haar appjes stuurde. Die worden wel gelezen, maar er wordt niet op gereageerd.

Baderha Massembo deed de oproep omdat de Nederlandse politie na bijna anderhalve week nog steeds geen AMBER Alert had uitgegeven en geen massale zoektocht was gestart.

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie vond dat voor het versturen van een AMBER Alert “een norm moet komen van bijvoorbeeld twee uur,” schreef de Volkskrant in 2010 naar aanleiding van de commotie rond de vermiste (en naar later bleek vermoorde) Milly Boele.

Niet snel genoeg

“De alarmeringsdienst is in het geval van het verdwenen meisje niet snel genoeg in gang gezet,” zei de toen demissionaire minister.

“Het systeem werkt het best als het snel wordt ingezet, en daarom moet er een norm voor gesteld worden van bijvoorbeeld twee uur,” antwoordde de bewindsman op vragen van Fred Teeven van de VVD.

Ook Frank Hoen, directeur van AMBER Alert, vond dat de politie eerder landelijk alarm had moeten slaan na de vermissing van Milly Boele: “Wij weten uit ervaring dat een Amber Alert levensreddend kan zijn als het in de eerste uren na een vermissing wordt ingezet”, zei hij.

De politie vond ditmaal een AMBER Alert niet nodig “omdat wij geen indicaties hadden dat zij groot gevaar liep”. Waar de politie dat op baseert, wordt uit de berichtgeving niet duidelijk.

De familie besloot niet af te wachten tot de politie eindelijk in actie zou komen. Zo werd, na de oproep op Facebook, een flyeractie gehouden in het centrum van Den Haag.

Volgens een bericht op Twitter wordt in het Haagse Zuiderpark met duikers en speurhonden gezocht naar het meisje.

De zoektocht naar Nsimire had tot woensdagavond 11 uur voor zover bekend nog geen resultaat opgeleverd.

Delen:

Meer nieuws

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:

Launch e-ID Kaart en ingebruikname Printhouse

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagmorgen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Kwattaweg de launch plaats van de Biometrische Identiteitskaart, e- ID kaart….

Delen:

Soft launch online marktplaats SUmarket

Met het lanceren van de online e-commerce platform voor Suriname, SUmarket, is er een digitale marktplaats ontstaan waar klanten ondernemingen makkelijk kunnen vinden of producten…

Delen:

Padieboeren Nickerie dienen petitie in

Padieboeren van Nickerie hebben vanmorgen een petitie bestemd voor president Desi Bouterse ingediend bij districtscommissaris Nisha Kurban. Delen:

Delen:
Scroll Up