Veel tips, maar nog geen spoor van vermiste Nsimire

De emotionele oproep van de vader van de vermiste 14-jarige Nsimire Massembo op Facebook heeft tientallen tips opgeleverd.

Geen AMBER Alert 

Nsimire kwam op 27 juli na een bezoek aan een vriendin in haar woonplaats Den Haag niet thuis. Haar vader vertelde aan Omroep West dat hij haar appjes stuurde. Die worden wel gelezen, maar er wordt niet op gereageerd.

Baderha Massembo deed de oproep omdat de Nederlandse politie na bijna anderhalve week nog steeds geen AMBER Alert had uitgegeven en geen massale zoektocht was gestart.

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie vond dat voor het versturen van een AMBER Alert “een norm moet komen van bijvoorbeeld twee uur,” schreef de Volkskrant in 2010 naar aanleiding van de commotie rond de vermiste (en naar later bleek vermoorde) Milly Boele.

Niet snel genoeg

“De alarmeringsdienst is in het geval van het verdwenen meisje niet snel genoeg in gang gezet,” zei de toen demissionaire minister.

“Het systeem werkt het best als het snel wordt ingezet, en daarom moet er een norm voor gesteld worden van bijvoorbeeld twee uur,” antwoordde de bewindsman op vragen van Fred Teeven van de VVD.

Ook Frank Hoen, directeur van AMBER Alert, vond dat de politie eerder landelijk alarm had moeten slaan na de vermissing van Milly Boele: “Wij weten uit ervaring dat een Amber Alert levensreddend kan zijn als het in de eerste uren na een vermissing wordt ingezet”, zei hij.

De politie vond ditmaal een AMBER Alert niet nodig “omdat wij geen indicaties hadden dat zij groot gevaar liep”. Waar de politie dat op baseert, wordt uit de berichtgeving niet duidelijk.

De familie besloot niet af te wachten tot de politie eindelijk in actie zou komen. Zo werd, na de oproep op Facebook, een flyeractie gehouden in het centrum van Den Haag.

Volgens een bericht op Twitter wordt in het Haagse Zuiderpark met duikers en speurhonden gezocht naar het meisje.

De zoektocht naar Nsimire had tot woensdagavond 11 uur voor zover bekend nog geen resultaat opgeleverd.

Meer nieuws

Worstelcaravaan op 1 september in Nickerie

De Surinaamse Worstel Federatie (SWF) organiseert op zaterdag 1 september in samenwerking met SCV Karishma een worsteltoernooi in het district Nickerie. Dit zal plaatsvinden in…

Hiv-training voor gezondheidswerkers

Gezondheidswerkers (artsen en hiv-verpleegkundigen) van de RGD en enkele medewerkers van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) nemen deel aan een tweedaagse HIV-training, die vandaag van…

28 recreatieoorden in Para goedgekeurd

28 exploitanten van recreatieoorden hebben woensdag hun toestemming en goedkeuring ontvangen. Deze oorden zijn door het traject van controle op naleving van de geldende voorwaarden…

Nieuwe procedure schrijf- en spelfouten CBB

Als gevolg van artikel 67a van het Burgerlijk wetboek kunnen kennelijke schrijf- of spelfouten en misslagen zonder tussenkomst van de rechter worden verbeterd. De bevoegdheid…

Dc Kenya Pansa neemt waar in district Para

Districtscommissaris (dc) Kenya Pansa van Brokopondo heeft woensdag de leiding van het district Para overgenomen van dc Armand Jurel. De burgermoeder zal voor een korte…

Officieel startsein rehabilitatie beddenhuis AZP

Vandaag wordt het officieel startsein gegeven voor rehabilitatie van het beddenhuis van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De ondertekening van de overeenkomst voor de renovatie…

Theatervoorstelling ‘Krape in actie’

De Werkplaats voor Podiumkunsten (Art Laboratorium Suriname en Lisibeti Music Performing Arts) organiseert dit weekend de jeugdtheatervoorstelling ‘Krape in actie’ in het Cultureel Centrum Suriname….

Scroll Up