Veel belangstelling presentatie intern informatiesysteem DNA in Zwitserland

Het team van De Nationale Assemblée (DNA) dat momenteel in Genève, Zwitserland vertoeft voor het bijwonen van de World e-Parlement 2018 conferentie, heeft een goede beurt gemaakt. Dit team heeft op de eerste dagde spits afgebeten met een presentatie waarin is aangegeven, hoe IBM Connections wordt gebruikt in het hoogste orgaan van staat.

Binnen de DNA was er een systeem nodig voor onder andere het intern delen van files, samenwerken en het communiceren zowel via de browser als een mobiele applicatie.

Het gebruik van IBM Connections heeft ertoe geleid dat het uitprinten van DNA gerelateerde documenten met ongeveer 50% is teruggebracht. Voorheen moesten convocaties van alle 51 assembleeleden aan huis worden geleverd.

Ook de vergaderstukken, worden nu niet meer voor alle 51 DNA leden uitgeprint. Sinds het gebruik van IBM Connections gebeurt dat in mindere mate.

Na de presentatie door het hoofd van de afdeling ICT bij de DNA, Cheryl Pinas, hebben vertegenwoordigers uit diverse landen, zoals Georgië, Israël, Duitsland Oostenrijk, Roemenië, Pakistan, Kenia en Trinidad & Tobago extra interesse getoond over hoe de DNA dit systeem heeft ingezet.(GFC)

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up