Varkenspest raast door China, dreigend tekort aan speklapjes

Redactie GFC Nieuws — In China dreigt een acuut tekort aan varkensvlees. Ook de export loopt gevaar, nu de Afrikaanse varkenspest zich verspreidt over het Chinese vasteland.

De epidemie bedreigt de hele varkensindustrie van het land en de wereldwijde export van varkensvlees. De epidemie brak negen maanden geleden uit, maar lijkt nog steeds niet onder controle.

Zondag werd bekend dat de ziekte de meest zuidelijke Chinese provincie, Hainan, heeft bereikt.

De uitbraak begon in augustus vorig jaar en spreidde zich uit naar alle provincies op het vasteland.

De ziekte is zeer besmettelijk en dodelijk voor varkens. Mensen worden er niet door geraakt.

China verwacht dat 30 procent van de 150 tot 200 miljoen varkens getroffen zullen worden. Op sommige lokaties zou het verlies zelfs kunnen oplopen tot 50 procent.

Het land verbruikt zeer veel varkensvlees: meer dan 60 procent van de vleesconsumptie. De verwachting is dat naast grote tekorten, de prijzen fors zullen stijgen.

In september vorig jaar werd de varkenspest ook in Belgie aangetroffen bij wilde zwijnen. In Oost-Europa komt hij al jaren voor.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up