vandaag ingebruikname Beekhuizenbrug

Minister Patrick Pengel van Openbare Werken Transport & Communicatie bracht donderdag een oriëntatiebezoek aan de Beekhuizenbrug die vandaag wordt opengesteld voor de samenleving.

In het verlengde van het bezoek aan de brug begaf de minister zich ook naar het verkeerslichtportaal op de kruising van de Van t Hogerhuysstraat en Slangenhoutstraat die vandaag ook officieel in gebruik genomen zal worden.

Volgens de minister worden de laatste werkzaamheden verricht en worden er voorbereidingen getroffen voor de ingebruikname van de brug en de verkeersinstallatie. “Het wachten is op de twee grote momenten die van groot belang zullen zijn voor de verkeerssituatie.”

Deze overgang is noodzakelijk omdat onder andere de brug over de Saramaccadoorsteek een maximale tonnage heeft van 4 ton. De nieuwe brug kent een tonnage van 60 ton. Het ligt in de bedoeling dat de brug over de Saramaccadoorsteek ook aangepakt wordt.

De minister heeft ook waargenomen dat er verkeersgebruikers zijn die de verkeersborden negeren en rijden in de verkeerde richting, dat is onmaatschappelijk. De bewindsman doet een dringend beroep aan eenieder om de verkeersregels na te leven.

De brug zal een belangrijke bijdrage leveren aan het indammen van transportkosten en een positieve invloed hebben op de economie. Het gaat in het begin wennen zijn met de verkeerssituatie omdat er dagelijks ruim 50.000 voertuigen over de Van t Hogerhuysstraat rijden. “Maar het verkeer zal in de komende weken gemonitord worden zodat alles vlot verloopt. Ook de verkeerspolitie zal aanwezig zijn”, aldus de minister.

Delen:

Meer nieuws

Behandeling nieuwe minimumloonwet begonnen

De behandeling van de nieuwe wetgeving over het minimumloon, de Wet Minimumloon, is begonnen in De Nationale Assemblee (DNA) tijdens een openbare commissievergadering. Delen:

Delen:

Bezoeker wordt arrestant

De politie van Geyersvlijt heeft vorige week vrijdag de 32-jarige Gillian L. opgesloten overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Delen:

Delen:

Investsur informeert directie en staf LVV

De directie en staf van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn geïnformeerd geworden over het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname…

Delen:

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:
Scroll Up