Vals bericht over nationale vrije dag vandaag

Het bericht van de afgelopen dagen waarin bekend werd gemaakt dat 14 februari een nationale vrije dag zou zijn, is ‘super fake’, zegt minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza).

De afgelopen periode waren de aanvallen niet alleen gericht naar de minister van Binnenlandse Zaken, maar ook andere collega-ministers zijn er vaak slachtoffer van geworden.

Noersalim uit zijn bezorgdheid door aan te geven dat de nepberichten via de sociale media nadelige gevolgen kunnen hebben binnen de samenleving. “Naarmate de verkiezingen naderen zullen er meer van deze excessen plaatsvinden, daarom is het ten strengste verboden om zich voor te doen als een bepaalde instantie zoals een ministerie”, gaf de bewindsman aan.

De procureur-generaal (pg) zal worden ingelicht over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de valse berichten, zodat de pg een onderzoek kan doen instellen naar de identiteit van deze onruststokers en de nodige maatregelen kan treffen.

Binnen de gemeenschap zijn er heel wat vragen gerezen over de echtheid van de berichtgeving, omdat hiervoor al sprake was bij de viering van het Divali-feest; Hierbij werd niet alleen de handtekening van de minister gekopieerd, maar ook werd er niet voor geschroomd het brievenhoofd na te bootsen. Dit zorgt voor verwarring binnen de samenleving.

De minister doet een beroep op de mensen die zich bezighouden met deze smaakloze grappen, om ermee op te houden.

De regering zal het niet hierbij laten, maar zeker nagaan of achterhalen wie de personen zijn en de nodige maatregelen tegen hen treffen.

De gemeenschap wordt op het hart gedrukt om de officiële kanalen te blijven volgen als het gaat om berichtgevingen van de verschillende ministeries of andere departementen van de overheid.

De minister noemt het Nationaal Informatie Instituut (NII) het officiële overheidsinformatiekanaal. De krant is ook een betrouwbare bron van berichtgeving door de overheid.

Meer nieuws

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up