Vakantieproject BE- STREAMING stimulans begrijpend leren

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is dit jaar gestart met een vakantieproject op basis van het concept STREAMING. Het gaat om geïntegreerd onderwijs. In de wereld staat dit concept bekend als STEM -onderwijs en het ministerie van Onderwijs heeft er STREAMING van gemaakt: Science Technology Reading Engeneering , Art, Mathematics, Innovation.

STREAMING is overigens modern. Iedereen streamt: live uitzendingen bijvoorbeeld. Het spreekt de jeugd aan. Het begrip is samen ontwikkeld met Professor Padhu uit de Verenigde Staten en professor aan de ICT in Education opleiding aan het IOL in Suriname.

“Het hoofddoel van dit vakantieproject is om samen met leerlingen en leerkrachten creatief en interactief, onderzoekend en experimenteel te werken. Het gaat er vooral om dat de leerlingen praktisch bezig kunnen zijn. Zij zullen kennis opdoen door proeven te doen, tastbaar materiaal te gebruiken, zelf na te denken, onderzoek te doen en zelf probleempjes op te lossen, bij rekenen bijvoorbeeld.

Het vakantieproject stimuleert begrijpend leren. Niet uit het hoofd leren, maar begrijpen wat je doet en problemen oplossen,” zei de minister tijdens de officiële opening van het project op de Openbare School 1 te Sophia’s Lust.

Dit project wordt gehouden op proefscholen in vier districten, namelijk Saramacca, Wanica, Paramaribo Zuid en Marowijne. “OS 2 Sophia’s Lust is uitgekozen voor de officiële opening, maar we hebben vorige week al een proef vakantieschool gehad op de OS Sidoredjo in het district Saramacca. De leerkrachten en leerlingen in Saramacca waren zéér tevreden en vroegen om voortzetting van dit vakantie project voor volgend jaar. Wij hopen ook succesvol te zijn hier op Sophiaslust,” aldus de bewindsman.

Na de opening werden de aanwezige kinderen verdeeld verdeeld in drie groepen: 5-6 jaar, 7-8 jaar en 11 jaar en ouder. Aan de hand van hun leeftijd konden zij deelnemen aan de activiteiten verdeeld over acht klassen. Ze deden mee aan wetenschappelijke experimenten die inzicht geven in science, in het leren van taal, rekenen, technologie, kunst en cultuur vaardigheden op een geïntegreerde manier.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up