Vaginale vloeistoftransplantatie in de hoop een genezing te vinden voor bacteriële vaginose

GFC NIEUWS- Vaginale vloeistoftransplantatie kan binnenkort beschikbaar worden om vrouwen te beschermen van een infectie die ze gevoelig maakt voor Seksueel Overdraagbare Aandoeningen (SOA’s).

Artsen in de VS hebben groen licht gehad om te starten met het beschikbaar stellen van transplantatie en zijn nu op zoek naar potentiële donoren voor een pilotstudie.

Gezonde bacteriën van donoren zullen geplaatst worden in een tampon-achtig apparaat en ingebracht tijdens een gezondheidsonderzoek van 40 vrouwen die lijden aan bacteriële vaginose (BV).

Gehoopt wordt dat de transplantatie eindelijk kan zorgen voor genezing van vrouwen met BV, een bij vrouwen veel voorkomende aandoening waarbij het normale evenwicht tussen de in de vagina voorkomende bacteriën is verstoord, waarbij bacteriën als gardnerella vaginalis de overhand hebben gekregen.

Het kan optreden na verstoring van het normale evenwicht door geneesmiddelgebruik, overmatige hygiëne (zoals uitwassen van de vagina met water en zeep) of seks.

Het is geen SOA: de betrokken bacteriën komen normaal op het lichaam en in de vagina voor, maar in een andere onderlinge verhouding.

Tot voor kort werden vaginale infecties eigenlijk afgedaan als ‘vervelend maar ongevaarlijk’, waardoor alleen vrouwen met klachten behandeld werden. Recentelijk is echter ontdekt dat de infectie ook tot complicaties kan leiden.

Een vaginale infectie kan ‘opstijgen’ en leiden tot een ontsteking van de eileiders en het kleine bekken, wat vervolgens weer oorzaak kan zijn van een verminderde vruchtbaarheid.

Ook hebben vrouwen met een bacteriële vaginose meer kans om een hiv-infectie en andere SOA’s op te lopen. Zwangere vrouwen met de infectie lopen een hoger risico op vroeggeboorte.

BV kan behandeld worden met antibiotica, maar de kans is groot dat die binnen drie maanden terugkeert.

Donoren zullen voor dit onderzoek volgens de artsen eerst worden gescreend op hiv en andere infecties en ze moeten tenminste een maand geen seks hebben gehad.

De onderzoekers aan de de John Hopkins Universiteit in Baltimore zijn geïnspireerd door het succes van poeptransplantatie.

Ze zeggen dat vaginale vloeistoftransplantatie een “volledig curatief of restauratief” BV-therapie kan bieden.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL

Delen:

Meer gezondheidsnieuws

Baby zonder ogen geboren in Rusland

GFC NIEUWS- Een baby die geboren is zonder ogen, is op zoek naar een adoptiefamilie, omdat zijn jonge moeder hem opgaf. Zie ook een ander…

Delen:

Tumor van 5,5 kg verwijderd uit maag man

GFC NIEUWS- Een man die ging naar de spoedeisende hulp met ernstige maagpijn moest in allerijl worden geopereerd toen een gigantische tumor werd gespot. Zie…

Delen:

Kraken van nek kan lijden tot beroerte

GFC NIEUWS- Hoewel het kraken van je nek een vrij onschuldige handeling is, kan het in zeldzame gevallen voor ernstige problemen zorgen. Zie ook een…

Delen:
Scroll Up