US Navy wil miljarden plaatsingen op sociale media verzamelen voor ‘onderzoek’

Redactie GFC Nieuws — De Amerikaanse marine wil 350 miljard posts op sociale media verzamelen voor “onderzoek naar modi van collectieve expressie.” Het onderzoek lijkt op een soortgelijk project van het ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Dat kondigde vorig jaar aan een databestand te willen samenstellen van 290.000 nieuwsbronnen over de hele wereld.

De Navy nodigde aannemers uit in te schrijven voor het project, dat posts moet verzamelen die zijn geplaatst tussen 2014 en 2016.

De data moeten worden gehaald van één enkel niet-gespecificeerd sociaal medium.

“We proberen een grootschalig wereldwijd historisch archief van sociale mediadata te verwerven, met de volledige tekst van alle openbare sociale media-posts, verspreid over alle landen en talen die onder het sociale mediaplatform vallen,” luidt de synopsis van het contract

De marine zei dat het archief zou worden gebruikt bij “lopende onderzoeksinspanningen” naar “de evolutie van linguïstische gemeenschappen” en “nieuwe vormen van collectieve expressie, in de loop van de tijd en tussen landen.”

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:
Scroll Up