US marshall die bendelid in rechtszaal doodschoot, gaat vrijuit

Een Amerikaanse rechter verwierp vrijdag de aanklacht tegen een marshall die een lid van een bende in een rechtszaal had neergeschoten. De familie vond dat buitensporig geweld was gebruikt.

Rechter John Dowdell oordeelde op basis van een video, die pas op de zitting werd vrijgegeven, dat de marshall redelijk had gehandeld.

Op de video is te zien hoe Siale Angilau, een 25-jarig lid van de Tongaanse Crip-bende, tijdens het verhoor van een getuige quasinonchalant opstaat van de plek naast zijn advocaat. Hij pakt de pen van zijn raadsman en loopt hiermee naar de getuigenbank.

Voor iemand in de gaten heeft wat er precies gebeurt, sprint Angilau naar voren, springt over het hekwerk en probeert de getuige neer te steken.

De getuige kan hem ontwijken en de marshall, belast met de beveiliging, vuurt vier schoten op Angilau af. De man zou later bezwijken aan zijn verwondingen.

Zijn familie vindt dat de marshall buitensporig geweld heeft gebruikt, omdat Angilau met “alleen maar een pen” gewapend was.

Angilau was een van de 17 leden van de Tongan Crip  die werden beschuldigd van aanranding, samenzwering, diefstal en wapendelicten.

Hij was de laatste beklaagde die in de zaak terecht zou staan; eerdere beklaagden werden veroordeeld tot gevangenisstraffen van 10 tot 30 jaar.

Meer nieuws

Worstelcaravaan op 1 september in Nickerie

De Surinaamse Worstel Federatie (SWF) organiseert op zaterdag 1 september in samenwerking met SCV Karishma een worsteltoernooi in het district Nickerie. Dit zal plaatsvinden in…

Hiv-training voor gezondheidswerkers

Gezondheidswerkers (artsen en hiv-verpleegkundigen) van de RGD en enkele medewerkers van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) nemen deel aan een tweedaagse HIV-training, die vandaag van…

28 recreatieoorden in Para goedgekeurd

28 exploitanten van recreatieoorden hebben woensdag hun toestemming en goedkeuring ontvangen. Deze oorden zijn door het traject van controle op naleving van de geldende voorwaarden…

Nieuwe procedure schrijf- en spelfouten CBB

Als gevolg van artikel 67a van het Burgerlijk wetboek kunnen kennelijke schrijf- of spelfouten en misslagen zonder tussenkomst van de rechter worden verbeterd. De bevoegdheid…

Dc Kenya Pansa neemt waar in district Para

Districtscommissaris (dc) Kenya Pansa van Brokopondo heeft woensdag de leiding van het district Para overgenomen van dc Armand Jurel. De burgermoeder zal voor een korte…

Scroll Up