US$ 35 miljoen voor rehabilitatie Saramaccakanaal

Na een gedegen voorbereiding vond op 11 april de ondertekening plaats met de Wereldbank, van de lening ten behoeve van de rehabilitatie van het Saramaccakanaal.

Namens de Wereldbank werd het document getekend door de Country Director for Caribbean Countries and Latin America, Tasheen Sayed.

Het bedrag dat met dit project gepaard gaat is USD 35 miljoen en de uitvoering zal 5 jaren in beslag nemen.

In 2011 werd de relatie tussen Suriname en de Wereldbank na een stilstand van bijna 30 jaren geheractiveerd. Er werd in 2012 eerst een Interim Strategy Note overeengekomen. Hierna vond de formulering van een gezamenlijke Worldbank Suriname Country Partnership Strategy (CPS) voor 2015 – 2019 plaats.

Het project ter rehabilitatie van het Saramaccakanaal is onderdeel van deze strategie. Dit project zal een enorme bijdrage leveren aan de ontwatering van Paramaribo bij zware regenbuien, waardoor het onderwater lopen van de binnenstad tot het verleden zal behoren.

Naast de infrastructurele investeringen voor de verbetering van het Saramacca kanaal zal ook aandacht geschonken worden aan capaciteitsversterking binnen de overheid met betrekking tot het beheer en onderhoud van het Saramacca kanaal. Specifiek omvat het project de componenten (i) verbetering van de drainage infrastructuur, (ii) versterking Saramacca kanaal watermanagement systeem, (iii) emergency response en (iv) projectmanagement.
De uitvoering van het project ligt in handen van het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communnicatie.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up