Universiteiten 14 landen in vizier van Iraanse hackers

Hackers van de Iraanse overheid hebben het nog altijd gemunt op een of meerdere Nederlandse universiteiten. Ook universiteiten in andere landen zijn doelwit.

In totaal zouden de Iraanse hackers het hebben gemunt op 76 universiteiten uit 14 landen, schrijven onderzoekers van het internetbeveiligingsbedrijf Secureworks vrijdag.

In maart maakte het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend negen Iraanse hackers te vervolgen voor digitale spionage op universiteiten wereldwijd, waaronder in Nederland. Volgens Secureworks is het aannemelijk dat dezelfde groep nog steeds actief is, ondanks de aanklacht.

Meer nieuws

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up