United Suriname Tour Guides voor studiereis naar Nederland

Een delegatie van de Stichting United Suriname Tour Guides is naar Nederland vertrokken voor een studiereis. De delegatie die donderdag jongstleden vertrok zal zich tot en met 6 oktober verder verdiepen in het gidsenwerk en mee doen aan activiteiten om kennis uit te wisselen.

De Surinaamse toergidsenvereniging zal een ontmoeting hebben met de Nederlandse gidsenvereniging Guidor en ook diverse musea bezoeken, waaronder het Rijksmuseum, Tropenmuseum en het Nederlands Openluchtmuseum. Dit bezoek wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Ambassade.

De United Suriname Tour Guides hebben voorafgaand aan de studiereis een kennismakingsbezoek gebracht Cultuurdirecteur Elviera Sandie. Voorzitter Yves Tjon van de gidsenvereniging, zei dat de combinatie van natuur en cultuur ons land zo bijzonder maakt. Hij voegde eraan toe dat de gidsen zichzelf zien als ambassadeurs van ons land.

Directeur Sandie zei onder de indruk te zijn van de manier waarop de organisatie zich profileert. Ze zei dat het duidelijk is dat de gidsen heel Suriname gaan uitdragen.

Volgens Yves Tjon, worden er dit jaar activiteiten in Nederland georganiseerd rond het thema “Europees Erfgoed”. Er is elke maand een ander thema en in september is er sprake van het thema “Beladen Erfgoed”. “Wij zullen participeren om kennis uit te wisselen en ook nagaan hoe de betrekkingen met Europa van invloed zijn geweest op ons”, zei hij.

Hij zei dat dit bezoek ook een oriëntatie is rond het erfgoed van Suriname in Nederland, om erover te kunnen vertellen. De studiereis wordt ondernomen door Yves Tjon, Errol Gezius, secretaris en de leden Jacqueline Premchand, Jurgen John en Sieglien Hines.

De Stichting United Suriname Tour Guides, is in 2014 opgericht. De stichting timmert aan de weg om het beroep van gids verder te professionaliseren tot een erkend en gerespecteerd beroep. Het gidsencollectief is eind vorig jaar lid geworden van de Wereldfederatie van Toergidsenverenigingen (WFTGA).

Het lidmaatschap stelt de organisatie in staat, trainingen van internationale allure te volgen. Hierdoor kunnen lokale gidsen die bij de stichting zijn aangesloten, zich verder specialiseren.

Meer nieuws

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up