United Suriname Tour Guides voor studiereis naar Nederland

Een delegatie van de Stichting United Suriname Tour Guides is naar Nederland vertrokken voor een studiereis. De delegatie die donderdag jongstleden vertrok zal zich tot en met 6 oktober verder verdiepen in het gidsenwerk en mee doen aan activiteiten om kennis uit te wisselen.

De Surinaamse toergidsenvereniging zal een ontmoeting hebben met de Nederlandse gidsenvereniging Guidor en ook diverse musea bezoeken, waaronder het Rijksmuseum, Tropenmuseum en het Nederlands Openluchtmuseum. Dit bezoek wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Ambassade.

De United Suriname Tour Guides hebben voorafgaand aan de studiereis een kennismakingsbezoek gebracht Cultuurdirecteur Elviera Sandie. Voorzitter Yves Tjon van de gidsenvereniging, zei dat de combinatie van natuur en cultuur ons land zo bijzonder maakt. Hij voegde eraan toe dat de gidsen zichzelf zien als ambassadeurs van ons land.

Directeur Sandie zei onder de indruk te zijn van de manier waarop de organisatie zich profileert. Ze zei dat het duidelijk is dat de gidsen heel Suriname gaan uitdragen.

Volgens Yves Tjon, worden er dit jaar activiteiten in Nederland georganiseerd rond het thema “Europees Erfgoed”. Er is elke maand een ander thema en in september is er sprake van het thema “Beladen Erfgoed”. “Wij zullen participeren om kennis uit te wisselen en ook nagaan hoe de betrekkingen met Europa van invloed zijn geweest op ons”, zei hij.

Hij zei dat dit bezoek ook een oriëntatie is rond het erfgoed van Suriname in Nederland, om erover te kunnen vertellen. De studiereis wordt ondernomen door Yves Tjon, Errol Gezius, secretaris en de leden Jacqueline Premchand, Jurgen John en Sieglien Hines.

De Stichting United Suriname Tour Guides, is in 2014 opgericht. De stichting timmert aan de weg om het beroep van gids verder te professionaliseren tot een erkend en gerespecteerd beroep. Het gidsencollectief is eind vorig jaar lid geworden van de Wereldfederatie van Toergidsenverenigingen (WFTGA).

Het lidmaatschap stelt de organisatie in staat, trainingen van internationale allure te volgen. Hierdoor kunnen lokale gidsen die bij de stichting zijn aangesloten, zich verder specialiseren.

Delen:

Meer nieuws

VHP: Albina moet ontwikkeld worden

De VHP heeft zondagavond in het grensstadje Albina een meeting gehouden, waarbij het districtscampagneteam ‘Albina en omgeving’ is geïnstalleerd door VHP-voorzitter Chan Santokhi, onder leiding…

Delen:

Surinaamse Sportjournalisten naar Zuid-Amerikaanse Spelen

door Terence Oosterwolde Voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde van de…

Delen:

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:
Scroll Up