UNFPA belooft technische ondersteuning projecten

De manager voor Internationale Operaties van de United Nations Population Fund (UNFPA), Francis Anyansi, vergezeld van Judith Brielle, Liaison Officer, heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan Yldiz Pollack-Beighle, minister van Buitenlandse Zaken. Tijdens dit bezoek is kort ingegaan op verschillende onderwerpen, waaronder gender, het verzamelen van data, HIV en de jeugd.

Ten aanzien van de jeugd concentreerde de discussie zich op de Youth Advisory Group (YAG), die een adviserende rol heeft binnen de UNFPA, met nadruk op seksuele en reproductieve gezondheid en rechten en gendergelijkheid, voornamelijk onder adolescenten.

De UNFPA heeft zich bereid verklaard technische assistentie te verlenen op verschillende gebieden. Er zal in de maand november een workshop worden georganiseerd waarbij verschillende stakeholders van gedachte zullen wisselen, teneinde te komen tot een situatieanalyse van de bevolking.

Anyansi complimenteerde Suriname, als een van de weinige landen in het Caraïbisch gebied met een UN-House, waar er gezamenlijk wordt gewerkt aan het realiseren van de gestelde doelen.

Anyansi heeft als standplaats Jamaica, alwaar het Sub-regionaal kantoor voor het Caribisch gebied is gevestigd.

Meer nieuws

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up