Undercover agenten spelen tijdens Ramadan kelner in jacht op etende moslims

Redactie GFC Nieuws — Maleisië zet een soort ramadanpolitie in om moslims op te sporen die tijdens de vastenperiode toch eten. 32 ramadanhandhavers werken, vermomd als koks en kelners, in restaurants om etende gelovigen op heterdaad te kunnen betrappen.

De gemeenteraad van het district Segamat (MPS) werkt samen met de Islamitische Religieuze Raad om eters op te sporen. De eetagenten houden vooral kraampjes langs de weg in de gaten.

Een van de selectiecriteria voor de undercoveragenten was hun huidskleur: zij moesten kunnen doorgaan voor migranten.

“We hebben speciaal geselecteerde handhavingsambtenaren met een donkere huid voor het undercoverbaantje. Ze klinken overtuigend als ze spreken in het Indonesisch en Pakistaans jargon, zodat klanten geloven dat ze echt ingehuurd zijn om maaltijden te bereiden en te serveren en bestellingen op te nemen. 

Zodra de bestelling is opgegeven, zal het handhavingspersoneel in het geheim een opname maken van het individu of de groep mensen die van het eten genieten en onmiddellijk contact opnemen met de Islamitische Religieuze Raad van Segamat,” zegt MPS-voorzitter Mohd Masni Wakiman.

Foto: Wikipedia

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up