Uitzending MTA International TV mijlpaal voor Suriname

Het internationaal televisienetwerk MTA International TV is vrijdag officieel start met uitzendingen in Suriname.

Het is een mijlpaal voor de Surinaamse gemeenschap. Dit zei Samseerali Sheikh Alibaks, voorzitter van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Suriname, gisteren bij de launch van Suriname’s nieuwste tv-zender.

Dit tv-station zal een verschil uitmaken, dat zal leiden tot een vredige samenleving. Daar is Sheikh Alibaks heilig van overtuigd. Ondersteuning en samenwerking van alle religieuze organisaties zal daarbij onontbeerlijk zijn. Zonder die samenwerking zal het nobel streven om te komen tot een vredige samenleving niet gerealiseerd worden. “Gezamenlijke inspanningen zijn nodig en dat is precies wat de Almachtige in de heilige Koran zegt. We moeten als eenheid optrekken om de problemen gezamenlijk op te lossen”, sprak Sheikh Alibaks.

Bruggen leggen tussen gemeenschappen

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Suriname wil met de nieuwe zender bruggen leggen tussen de verschillende gemeenschappen in Suriname. Ook wil zij de kijkers voorzien van nuttige, educatieve, religieuze en culturele programma’s. Bij de launch was waarnemend directeur Wendy Klass-Jap A Joe van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname TAS aanwezig.

Zij merkte op dat voor het eerst, sinds de overstap naar virtuele tv in 2017, de TAS in staat is geweest om binnen drie dagen na aanvraag, een vergunning voor een tv-zender toe te kennen. “Wij waren in staat als autoriteit binnen drie dagen na aanvraag de vergunning toe te kennen. Om het simpele feit dat bij de indiening voor het eerst alle stukken ingediend waren en correct waren. En dat was voor ons een unicum”, aldus Klass-Jap A Joe.

Zij zei verder dat de TAS positief over de nieuwe zender, omdat is gebleken dat diversificatie van de uitzendingen in Suriname hierdoor bevorderd worden, maar ook omdat een grote doelgroep bereikt zal worden, met name de Moslimgemeenschap.

Samenwerking met RBN

De testuitzendingen vinden al geruime tijd plaats. Via de Stichting Al-Balaagh, een commerciële arm van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap Suriname, is een samenwerking aangegaan met RBN. De uitzending vindt 24 uur per dag plaats via kanaal 5.3.

Volgens Faried Pierkhan, directeur van Suriname’s oudste broadcasting netwerk, zullen de programma’s van MTA International TV nieuwe inzichten brengen voor de Surinaamse gemeenschap, aangezien de vredevolle religieuze boodschap in het Engels en Urdu zullen worden gebracht. Hij kijkt daarom uit naar een langdurige samenwerking met Stichting Al-Balaagh.

Het is de eerste keer in de geschiedenis van Rapar/RBN dat ze samenwerkt met een derde partij voor dagelijkse tv-uitzendingen. Het netwerk kan zich volledig terugvinden in de doelstellingen van MTA International TV.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up