Uitbreiding samenwerking Sport – en Jeugdzaken met China

Ambassadeur Zhang Jinxiong van China heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal. Tijdens het bezoek is onder meer van gedachten gewisseld over sport en de jeugd. De intentie werd uitgesproken tussen beide partijen om de bestaande concept samenwerkingsovereenkomsten op het gebied van de sport- en jeugdontwikkeling ter versteviging en uitbreiding van de samenwerking tussen beide landen, binnen korte termijn te ondertekenen.

Met de steun van de Chinese ambassade is er de afgelopen tijd een reeks van projecten uitgevoerd, waaronder de bouw van het Sophiaslust gemeenschapscentrum. Op het gebied van sport bestaat er eveneens een goede samenwerking met de ambassade. Via de schaakbond is er een uitwisseling geweest tussen Chinese en Surinaamse schakers.

Ambassadeur Jinxiong deed in dit kader het voorstel aan de minister om martial arts te implementeren in het sport- en jeugdbeleid, ten behoeve van de vorming van jongeren in ons land. Door martial arts te beoefenen worden discipline, zelfbeheersing en andere vaardigheden bijgebracht.

De ambassadeur gaf hierbij aan dat China een bijdrage kan leveren op het gebied van dans en culturele expressie, voor verdere integratie van de Surinaamse en Chinese jeugd. Niet alleen danslessen, maar ook andere culturele expressievormen, die een positieve impact kunnen hebben op het Surinaamse kind, kunnen worden verzorgd in de jeugdcentra van het ministerie. (GFC)

Meer nieuws

Man steelt biggetjes uit stal

De politie van Lelydorp heeft de 45-jarige Poniran M. aangehouden voor diefstal van een aantal biggetjes uit een stal aan de Tawajariweg. Na aangifte van…

Vrouw gewond na explosie gascilinder

Een vrouw raakte maandag ernstig gewond nadat een gascilinder explodeerde in haar woning aan de Van Sommelsdijckstraat. De vrouw liep op verschillende delen van haar…

Scroll Up