Uitbreiding luchthaven noodzakelijke investering

Investering in de uitbreiding van de Johan Adolf Pengel luchthaven is nodig, ter facilitering van de verwachte groei van de toestroom van passagiers en cargo.

Dit omdat de huidige infrastructuur niet over de capaciteit beschikt om volgens de gangbare standaarden de verwachte traffic te kunnen faciliteren. Het is daarom essentieel zo een infrastructurele investering tijdig te plegen. Dit zei minister Vijay Chotkhan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) in De Nationale Assemblee.

Dit project ter uitbreiding van de luchthaven bevat meer dan alleen een terminal uitbreiding, namelijk:

Nieuwe Terminal, waarin aankomst en vertrek zijn geïntegreerd, met een capaciteit om de voorspelde groei te kunnen accommoderen met vier air-bridges (slurven), volledig ingericht met alle screening apparatuur en inchecksystemen volgens alle security en veiligheidsstandaarden;

Apron – vliegtuig parkeerplatform, voor 4 vliegtuigen, inclusief verlichting en ondergronds fuel systeem, aangesloten op het bestaande systeem;

Toegangswegen en landside parking aansluitend op de terminal;

Full length parallel taxibaan (2.7 km), inclusief twee runway exit taxibanen;

Nieuwe brandweerkazerne, op een centralere positie ten opzichte van de baan;

Omrastering volgens de nieuwe beveiligingsstandaarden (10 km) inclusief een service weg;

Volledige technische aansluitingen en afwateringen.

Vermeldenswaard is dat binnen de upgrading van de vertrekhal een gebedsruimte bestemd voor alle religies is meegenomen, aldus minister Chotkhan.

Op de vraag als er een feasibility studie is gedaan voor de uitbreiding van de luchthaven, antwoordde de bewindsman bevestigend en gaf tevens aan dat het rapport ter inzage beschikbaar is.

Ter onderbouwing van de verwachte groei, trekt de luchthaven hard aan “The Route to One Million Passengers” Strategie, waarbij er op nieuwe routes, airlines worden aangetrokken en er samen met de toerisme instanties wordt gewerkt aan meer passagiers.

De commerciële vluchten zullen toenemen, met bijvoorbeeld: COPA airlines, de geplande groei van Fly Allways, het herstel van de SLM-vloot (Amsterdam) en met reeds bevestigde frequentie toenames per juli, van de KLM en GOL, met extra vluchten per week.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up