Twintiger wordt levend gebalsemd na medische blunder

De 27-jarige Ekaterina Fedyaeva is het slachtoffer geworden van een medische blunder. De artsen dienden de Russische vrouw een verkeerd infuus toe, waardoor ze in coma raakte en twee dagen daarna stierf.

Verpleegkundigen moesten haar een zoutoplossing toedienen via een infuus, maar door een medische fout kreeg Ekaterina iets helemaal anders. In plaats van een zoutoplossing kreeg ze een formaldehyde-oplossing dat vaak wordt gebruikt om lichamen van overledenen te balsemen. De chemische stof zorgt ervoor dat er geen vocht meer uit een cel kan, waardoor weefsels verharden.

De artsen bekenden intussen dat het om een medische vergissing ging, maar Ekaterina’s moeder wil gerechtigheid voor de dood van haar geliefde dochter. Ze eist een zware schadevergoeding en het ontslag van de verantwoordelijke. De Russische politie is een onderzoek gestart naar de omstandigheden.

Meer bizar nieuws

Moeder noemt baby Abcde

Mama Annalise D meldde op het forum Netmums dat het dochtertje van een vriendin een wel heel unieke naam heeft. Het meisje heet ‘Abcde’, een…

16-jarig meisje overleden door tampon

De 16-jarige Katia uit België is overleden aan een zeldzame infectie. Experts kwamen er maar niet uit, maar nu blijkt dat het gebruik van een…

Scroll Up