Twijfels over het vermogen van de oppositie om Suriname te leiden

suriname

OPINIE- Critici en oppositieleden struikelen over elkaar heen om te wijzen op de vermeende tekortkomingen van de huidige Surinaamse regering onder leiding van Chan Santokhi.

Maar laten we eerlijk zijn: zou een andere regering het echt beter doen?

De kans is groot dat we in een nog diepere crisis zouden belanden. Het is makkelijk om vanaf de zijlijn kritiek te leveren, maar waar zijn de realistische, haalbare alternatieven?

Het besturen van een land als Suriname, met zijn complexe problemen en fragiele economie, is geen kwestie van simpelweg de macht overnemen en alles gaat vanzelf beter.

De huidige regering staat voor gigantische uitdagingen: economische instabiliteit, sociaal-maatschappelijke problemen, en een erfenis van wanbeleid. Deze problemen los je niet op met loze beloftes of door enkel te wijzen op de fouten van anderen.

Laten we niet vergeten dat daadkrachtige saneringen, hoe pijnlijk ook, soms noodzakelijk zijn om een land weer op koers te krijgen.

Het vergt moed en visie om onpopulaire maatregelen te nemen, die wel noodzakelijk kunnen zijn voor herstel op lange termijn.

Oppositiepartijen en critici die beweren dat ze het beter zouden doen, moeten komen met concrete, realistische plannen in plaats van enkel kritiek te leveren.

Echte leiderschap betekent verantwoordelijkheid nemen, ook als het moeilijk wordt. Daarom moeten we ons afvragen: hebben de critici daadwerkelijk het vermogen, de expertise en de visie om Suriname naar welvaart te leiden?

Het antwoord is wellicht niet zo simpel als sommigen doen voorkomen.

S. Tewarie

DISCLAIMER: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC het eens is met de inhoud