Tweede mysterieuze draaiende ijscirkel ontdekt in Maine

Redactie GFC Nieuws

Na de mysterieuze draaiende cirkel van ijs in de Presumpscotrivier in de Amerikaanse Cumberland County (Maine) die internationaal wenkbrauwen deed fronsen, is een tweede draaiende ijscirkel gespot in Baxter State Park, eveneens in de staat Maine.

De eerste cirkel heeft een diameter van bijna 100 meter. De schijf vormt een bijna perfecte cirkel die langzaam op één plek in het rond draait.

Het broertje in de Mainerivier is ruim 10 meter in doorsnee en is eveneens continu op één plek in beweging.

Wetenschappers staan voor een raadsel. Een van de theorieën over de draaiing is dat vanwege temperatuurschommelingen in het water een soort draaikolk onder de schijf ontstaat.

Door het draaien zouden de randen afgeschuurd worden, waardoor de perfecte cirkelvorm zou zijn ontstaan.

Foto:  Tina Radel/City of Westbrook

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up