Tweede fase rehabilitatie Martin Luther Kingweg in volle gang

De rehabilitatie van de Martin Luther Kingweg wordt in fasen uitgevoerd. De eerste fase is afgerond en dat is de strekking tussen Paranam en Meursweg. De tweede fase van deze asfalteringswerkzaamheden is in volle gang. Hierin is de strekking tussen de Meursweg en de Waterhyacintstraat opgenomen. Deze werkzaamheden zijn op 13 december van start gegaan.

Dit project dat in de maand juni 2018 is gestart, is onderdeel van het Dalian IV project. CGN (Dalian) voert de werkzaamheden uit, in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C).

Consortium Sunecon- Sintec is belast met de controle werkzaamheden. Als de werkzaamheden zoals gepland verlopen dient de tweede fase, afhankelijk van de heersende weersomstandigheden, eind december 2018 reeds van een eerste laag te zijn voorzien.

“Vanwege de verkeersbelasting heeft het ministerie gekozen voor een constructie opbouw, zodat de weg een lange levensduur zal hebben,” zegt Maya Rampiare, projectdrager van de afdeling Wegen sectie Planning Voorbereiding en Begeleiding van OWT&C.

“Men heeft eerst aan grondverbetering gewerkt, daarna is er een fundering aangebracht met gestabiliseerd materiaal (cementgebonden). De weg zal voorzien worden van drie lagen asfalt en wordt 8.2 meter breed, met twee rijstroken van 3.10 meter. Om de veiligheid te waarborgen zal er ook een tussenberm van 0.8 meter worden aangelegd”, legt Rampiare verder uit.

Het rijwielpad aan de oostelijke zijde wordt 3.5 meter voor verkeer die beide richtingen op gaat. Tevens worden op verschillende locaties duikers onder de weg vervangen.

De uitvoering van het totaal Dalian IV project duurt 3 jaar en de aanvangsdatum was 13 november 2017.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up