Tweede fase rehabilitatie Martin Luther Kingweg in volle gang

De rehabilitatie van de Martin Luther Kingweg wordt in fasen uitgevoerd. De eerste fase is afgerond en dat is de strekking tussen Paranam en Meursweg. De tweede fase van deze asfalteringswerkzaamheden is in volle gang. Hierin is de strekking tussen de Meursweg en de Waterhyacintstraat opgenomen. Deze werkzaamheden zijn op 13 december van start gegaan.

Dit project dat in de maand juni 2018 is gestart, is onderdeel van het Dalian IV project. CGN (Dalian) voert de werkzaamheden uit, in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C).

Consortium Sunecon- Sintec is belast met de controle werkzaamheden. Als de werkzaamheden zoals gepland verlopen dient de tweede fase, afhankelijk van de heersende weersomstandigheden, eind december 2018 reeds van een eerste laag te zijn voorzien.

“Vanwege de verkeersbelasting heeft het ministerie gekozen voor een constructie opbouw, zodat de weg een lange levensduur zal hebben,” zegt Maya Rampiare, projectdrager van de afdeling Wegen sectie Planning Voorbereiding en Begeleiding van OWT&C.

“Men heeft eerst aan grondverbetering gewerkt, daarna is er een fundering aangebracht met gestabiliseerd materiaal (cementgebonden). De weg zal voorzien worden van drie lagen asfalt en wordt 8.2 meter breed, met twee rijstroken van 3.10 meter. Om de veiligheid te waarborgen zal er ook een tussenberm van 0.8 meter worden aangelegd”, legt Rampiare verder uit.

Het rijwielpad aan de oostelijke zijde wordt 3.5 meter voor verkeer die beide richtingen op gaat. Tevens worden op verschillende locaties duikers onder de weg vervangen.

De uitvoering van het totaal Dalian IV project duurt 3 jaar en de aanvangsdatum was 13 november 2017.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:
Scroll Up