Tweede dode in woning prominente sponsor van toppolitici: “Ongelukjes”

Boze buurtbewoners en andere verontruste burgers verzamelden zich voor de woning van LGBT-activist Ed Buck in een chique wijk in Californië (Los Angeles). In de woning was voor de tweede keer in minder dan twee jaren een man dood aangetroffen.

De advocaat van Buck zegt dat de niet-geïdentificeerde overledene een oude vriend van de activist was. Hij zou zondagnacht bij de woning van Buck zijn verschenen en zich op een “bizarre wijze” gedragen hebben, voor hij in de woning aan een overdosis drugs stierf.

De buren zijn minder overtuigd. In juli 2017 werd Gemmel Moore, een 26-jarige mannelijke prostituee, dood aangetroffen in Buck’s appartement.

Het appartement stond vol met accessoires voor het gebruik van drugs, waaronder tientallen injectiespuiten, glazen buizen en plastic zakken met poedervormig residu en een kristalachtige substantie.

Moores dood werd geregeerd als een “accidentele methamfetamine-overdosis”, maar de politie heropende hun onderzoek nadat uittreksels uit het dagboek van Moore werden gepubliceerd door de Los Angeles Times.

“Ik ben verslaafd aan drugs en nog wel aan de ergste”, schreef de prostituee in zijn dagboek. “Dat heb ik aan Ed Buck te danken, hij gaf me mijn eerste spuitje met crystal meth. Ik hoop alleen dat het eindresultaat niet de dood is,” vervolgde hij. “Als het niet zoveel pijn deed, zou ik mezelf doden, maar ik zal Ed Buck het voorlopig laten doen.”

De politie weigerde uiteindelijk, tot woede van de familie van Moore, Buck te vervolgen. Ook bij de tweede dode weigerde de politie de steenrijke donor van de Democratische partij in hechtenis te nemen.

De familie van Gemmel Moore denkt dat Buck regelmatig homofiele mannen bij zich uitnodigt voor seks, en hen injecteert met chrystal meth.

Buck, 64, werd rijk in de technologiesector in Arizona, voordat hij naar Californië verhuisde en actief werd in de politiek, met een speciale focus op LHBT-kwesties. Sinds 2008 schenkt hij regelmatig geld aan democratische kandidaten, waaronder Hillary Clinton, Barack Obama en de burgemeester van Los Angeles, Eric Garcetti.

 

 

Meer nieuws

Somohardjo bezorgd over leningenbeleid regering

Paul Somohardjo, fractieleider van de Pertjajah Luhur (PL), heeft tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen voorafgaand aan de begrotingsbehandeling zijn bezorgdheid geuit over het “desastreus leningenbeleid”…

“Leengedrag regering zorgwekkend”

NPS-voorzitter Gregory Rusland maakt zich zorgen over de intenties van de regering om nog veel meer geld te gaan lenen dan er nu reeds geleend…

Grote hoeveelheid drugs verbrand te Kraka

Meer dan 2300 kilogram in beslag genomen drugs werd donderdag onder toezicht van vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname en het Openbaar Ministerie in de…

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Scroll Up